Video

Υπεράνθρωπες προσπάθειες σε Ζάκυνθο και Ηλεία για να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα (vid)

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Στη μάχη με τη φωτιά ρίχθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας τα πεζοπόρα τμήματα των δυνάμεων πυρόσβεσης προκειμένου να οριοθετήσουν τη φωτιά η οποία για τρίτο κατά σειρά εικοσιτετράωρα κατατρώει δασικές και αγροτικές εκτάσεις και απειλεί κατοικημένες περιοχές στην Ηλεία.

Στο χωριό Περιστέρι, η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική, καθώς η φωτιά απειλούσε ανά πάσα στιγμή – αν άλλαζε η φορά των ανέμων – να κάψει το χωριό , ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και για την Ανάληψη καθώς και άλλα χωρία της περιοχής.

Η εκτίμηση των επιτελών της πυροσβεστικής είναι πως η εικόνα – όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε με το ξημέρωμα της ημέρας – είναι καλύτερη , γεγονός που σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία πως σήμερα θα επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού, της οριοθέτησης και της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes τα πεζοπόρα τμήματα ενισχύθηκαν από νωρίς το πρωί με περισσότερες δυνάμεις, ενώ λίγο πριν τις 7.00 το πρωί αναμενόταν η έλευση και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ζάκυνθος: Ανησυχία για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που γίνονται και στη Ζάκυνθο, όπου εκεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται εδώ και σχεδόν έξι ημέρες αντιμέτωπες με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο στο οποίο κύριο χαρακτηριστικό είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το έργο τους δυσχεραίνει τόσο το πλήθος των μετώπων τα οποία το πρωί της Τρίτης και σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής έφταναν τα 20, όσο και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ και μέρες στο νησί. Ειδικά, το πλήθος των μετώπων αναγκάζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις να χωρίζονται και έτσι η κατάσβεση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η πύρινη λαίλαπα απείλησε το χωριό Κοιλιωμένος με τις φλόγες να κατευθύνονται στα σπίτια. Οι πυροσβέστες ωστόσο κατάφεραν τελικά να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το μέτωπο και χωρίς να χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό.