Αθλητισμός

Κίνηση έκπληξη ο Χάσι !

Τι γίνεται στον Ολυμπιακό λίγες ημέρες πριν απ' το σημαντικό ματς με τη Ριέκα και γιατί αναθεωρεί τα πλάνα του ο προπονητής.

Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το πρώτο μεγάλο ματς με τη Ριέκα στο Φάληρο και όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής στον Ρέντη, δύο είναι για τον Μπεσνίκ Χάσι τα μεγάλα ερωτηματικά στον καταρτισμό της 11άδας του ματς.

Το ένα αφορά στο αν θα επιλέξει ο προπονητής του Ολυμπιακού να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τον πιο αξιόπιστο και σταθερό σε απόδοση παίκτη της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον Αλεξίς Ρομαό.

Η απόκτηση του Γκιγιόμ Ζιλέ και η καλή παρουσία του στο φιλικό με τον Ατρόμητο προσθέτει νέα δεδομένα στα πλάνα του Μπεσνίκ Χάσι για το ματς με τους Κροάτες και όπως όλα δείχνουν, ο 33χρονος Βέλγος δύσκολα δεν θα ξεκινήσει στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Άλλωστε, ο πρώην μέσος της Ναντ δεν ήρθε στο Λιμάνι για να κάθεται στον πάγκο και ο Χάσι τον υπολογίζει για βασικό από το ξεκίνημα κιόλας των υποχρεώσεων του στον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, η αγωνιστική κατάσταση του Οτζίτζα Οφόε παραμένει ερωτηματικό, καθώς ο Βέλγος έχασε προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα και βρέθηκε μακριά από το 100%. Αν ο Χάσι αποφασίσει να μη ρισκάρει με την περίπτωσή του, τότε δίπλα στον Ζιλέ στα χαφ θα βρεθεί ο Ρομαό, όμως αν ο Οφόε καταφέρει να είναι πανέτοιμος για το ματς με τη Ριέκα (κάτι που είναι και το πλέον πιθανό) τότε δεν τίθεται θέμα ότι θα ξεκινήσει στον άξονα, δίπλα στον Ζιλέ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να αποφασίσει ο Κοσοβάρος τεχνικός αν θα χρησιμοποιήσει τον Ρομαό σε ρόλο στόπερ ή αν θα τον αφήσει στον πάγκο στο ξεκίνημα του ματς με τους πρωταθλητές Κροατίας. Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον φορμαρισμένο Τογκολέζο να κάνει δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Τάκη Ρέτσο και να μένει στον πάγκο ο Γιάγκος Βούκοβιτς, όμως μέσα στις επόμενες προπονήσεις θα φανεί ποια θα είναι τα τελικά πλάνα του Χάσι για το ματς.

Πάντως, ο Τογκολέζος ήταν βασικός στους αγώνες με την Παρτίζαν, ενώ η εμπειρία του είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη λειτουργία της ομάδας. Θεωρείται σημαντικό πως ο Χάσι είχε χρησιμοποιήσει τον Ρομαό σε ρόλο στόπερ στο πρώτο ματς με τους Σέρβους, στο Βελιγράδι (καθώς για ένα μικρό διάστημα και στον επαναληπτικό), κάτι που δεν είναι απίθανο να επαναληφθεί και εναντίον της Ριέκα…

Οσον αφορά το άλλο μεγάλο δίλημμα του προπονητή του Ολυμπιακού, αυτό έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Μάρκο Μάριν στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Γερμανός δεν τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής όταν παίζει μαζί με τον Φορτούνη και είναι πιθανό ο Χάσι να πάει στην πιο σίγουρη και δοκιμασμένη λύση του Σεμπά στ’ αριστερά. Βέβαια, ο Μάριν αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και δεν θα είναι εύκολη απόφαση για τον Χάσι να τον αφήσει στον πάγκο, γι’ αυτό και οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι 50-50% ανάμεσα σε Μάριν και Σεμπά για να ξεκινήσουν στο ματς.