Αθλητισμός

Έτσι πυροδότησε τη «βόμβα Χάρις» η ΑΕΚ! (vids)

Ο Μάνι Χάρις δεν είναι μια απλή μεταγραφή ξένου για την ΑΕΚ, αλλά μια μεταγραφή που μοιάζει ικανή να ανεβάσει επίπεδο την «Ένωση».

Από την πρώτη στιγμή της αποχώρησης του Μάικλ Ντίξον, ο 27χρονος άσος ήταν η πρώτη επιλογή για να καλύψει το κενό. Στο πρόσωπό του, άλλωστε, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έβλεπαν τον παίκτη που θα «κουβαλήσει» στις πλάτες του την ομάδα, επιθετικά.

Ο Χάρις, μάλιστα, ήταν η πρώτη επιλογή, τόσο του Σωτήρη Μανωλόπουλου, όσο και του Μάκη Αγγελόπουλου. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, μάλιστα, χειρίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό την υπόθεση, με σκοπό να υπάρξει σημείο επαφής, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά έντονες, με την Ένωση να «φορτσάρει» αρκετά, ώστε να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Μάλιστα, ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέβασε την προσφορά του δύο φορές, με το συμβόλαιο του παίκτη να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Άλλωστε, στην ΑΕΚ ξεκαθάριζαν πως η πρώτη και μοναδική επιλογή τους για τη θέση «2» ήταν ο Μάνι Χάρις και ήταν αποφασισμένοι να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του σε όλα τα επίπεδα. «Δεν θα τον χάσουμε με τίποτα», έλεγαν στα ενδότερα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, δείχνοντας τη διάθεσή τους να ντύσουν τον παίκτη με τα χρώματα της ομάδας. Όπως και έγινε…

Η πρόταση αυτή ικανοποίησε την πλευρά του παίκτη και λίγες ώρες μετά τη νέα βελτιωμένη πρόταση, από πλευράς ΑΕΚ, όλα πήραν τον… δρόμο ους! Ο Χάρις έβαλε την υπογραφή του και από το απόγευμα της 12ης Αυγούστου είναι παίκτης της ΑΕΚ.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Αμερικανού γκαρντ συμφωνούν πως πρόκειται για έναν… σκόρερ ολκής. Η επαφή του με το αντίπαλο καλάθι είναι εξαιρετική, ενώ έχει τον τρόπο να απειλήσει, τόσο με διεισδύσεις, όσο και με μακρινό σουτ. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως στο πρωτάθλημα της Κίνας, στο οποίο αγωνίζεται αυτή την περίοδο, μετρά 31,5 πόντους κατά μέσο όρο!

Πηγή: sdna.gr