Κόσμος

“Έφυγε” ο κριτικός γεύσης που εξέδωσε τον πρώτο οδηγό γαστρονομίας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών ο Κριστιάν Μιγιό, που είχε εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 συνέβαλε στη γέννηση της Nouvelle Cuisine.

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος και κριτικός γαστρονομίας Κριστιάν Μιγιό, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κομ ντε Σεριζέ, γενικός διευθυντης του Gault et Millau.

Ο Μιγιό ήταν ένας από τους πατέρες της Nouvelle Cuisine και έπειτα από μια καριέρα δημοσιογράφου εξέδωσε το 1969 τον πρώτο οδηγό Gault et Millau μαζί με τον συνάδελφό του Ανρί Γκο. Ως δημοσιογράφος εργηάστηκε σε διάφορες εφημερίδες, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 συνέβαλε στη γέννηση της Nouvelle Cuisine.