Γεύση

Δροσερή πράσινη σαλάτα με βατόμουρο και προσούτο

Η ιδανική επιλογή.

Η σαλάτα είναι το ιδανικό ορεκτικό ή συμπληρωματικό του κυρίως φαγητού, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Μία ιδανική επιλογή, ειδικά για τις ημέρες του καύσωνα, είναι η σαλάτα με βατόμουρο και προσούτο.

Υλικά

100 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε φέτες100 γραμμάρια ρόκα άγρια100 γραμμάρια μαρούλι4 τοματίνιαΜισό καρότο τριμμένο40 γραμμάρια λευκό τυρί (φέτα, μανούρι, μοτσαρέλα)100 γραμμάρια βατόμουρα για το σερβίρισμαΈνα κουταλάκι του γλυκού άνηθοΕλαιόλαδοΑλάτιΠιπέρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το μαρούλι και τη ρόκα. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στο τρίφτη. Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.

Στήνουμε το πιάτο βάζοντας κάτω τη ρόκα με το σπανάκι, από πάνω το προσούτο, τα ντοματίνια και τελειώνουμε προσθέτοντας τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με το τυρί και τα βατόμουρα.