Το σπανάκι αποτελεί μια σούπερ τροφή. Οι ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Τα οφέλη του είναι ακόμη περισσότερα όμως. Καθυστερεί τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που έρχεται με το γήρας και καταπολεμά την αρθρίτιδα. Παράλληλα, δρα προληπτικά απέναντι στον καρκίνο του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και των ωοθηκών ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν, πως θωρακίζει και την καρδιά απέναντι σε μια σειρά παθήσεων. Τέλος, διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά καθώς και «ατσάλινη» υγεία!
Δώρο για τον άνθρωπο είναι και τα παντζάρια. Προσφέρουν ισχυρότατη θωράκιση έναντι πλήθους ασθενειών. Είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία, τη βητακυανίνη, η οποία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες, αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες.
Συνδυάστε λοιπόν αυτές τις δύο υπερτροφές σε μία σαλάτα και δεν θα χάσετε.
Υλικά για 3 άτομα½ κιλό σπανάκι baby300 γρ. παντζάρια120 γρ. φουά γκα (προαιρετικά)1 κ.σ. σουσάμι
Για το ντρέσινγκΕλαιόλαδο5 κ.σ. μπαλσάμικο2 κ.γ. μουστάρδα1 κ.γ. μέλιΑλάτι