Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Θα ψηθεί η χώρα το Σαββατοκύριακο με 40άρια

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία -σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- αναμένεται να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, τις επόμενες ώρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή μικρή άνοδο με τη μέγιστη τιμή της να φτάσει κατά τόπους: 

1. Σήμερα Παρασκευή

Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς ΚελσίουΣτα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς ΚελσίουΣτα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς ΚελσίουΣτα Νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου

2. Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017)

Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς ΚελσίουΣτα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς ΚελσίουΣτα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Δυνατό καύσωνα προβλέπει και ο Γιάννης Καλλιάνος

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, η περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:

-Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 40-41°C-Κεντρική Μακ/ Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)-Δυτική Μακεδονία: 38°C-Θεσσαλία: 40-41°C

-Ήπειρος: 40-41°C-Δυτική Στερεά: 40-41°C-Δυτική Πελ/νησος: 40-41°C-Επτάνησα: 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C).

Αντίθετα, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης, στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.