Αθλητισμός

Ο… ξεχωριστός ρόλος του Νέτο για Σόουζα και Πίντο! (pics)

Είναι αναμφισβήτητα μακράν ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Άρη. Ο μοναδικός σε αυτό το ρόστερ, που ξέρει καλά τι σημαίνει Άρης, έχοντας ζήσει σπουδαίες αλλά και πολύ δύσκολες στιγμές…

Ο Ντάρσι Νέτο στην τελευταία σεζόν της καριέρας του θα παραμείνει στην ομάδα, για να κρεμάσει σε αυτήν που τον ανέδειξε τα παπούτσια του.

Ο φετινός του ρόλος δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν του παρελθόντος. Ναι μεν θα είναι μέλος της ομάδας, όμως δεν θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, κάτι που το ξέρει και ο ίδιος.

Ωστόσο, από νωρίς, φροντίζει να προσφέρει σε άλλα επίπεδα. Χωρίς κανείς να του το ζητήσει είναι αυτός που έχει πάρει από… κοντά τους Ούγκο Σόουζα και Γιόνε Πίντο. Κυρίως, λόγω γλώσσας, αλλά και γιατί θεωρεί πως οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές θα ανεβάσουν επίπεδο τον Άρη.

Με τον Πορτογάλο τα προβλήματα είναι γνωστά. Οι προτάσεις από την πρώτη κατηγορία ποτέ δεν ήρθαν στον Άρη, με τον ίδιο να μένει, παρότι επιθυμούσε να μην αγωνιστεί ξανά στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο Νέτο προσπαθεί να τον βοηθήσει στο να μην το σκέφτεται και να αφιερωθεί αποκλειστικά στον Άρη, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό για τον 24χρονο στόπερ, τουλάχιστον προς το παρόν.

Όσον αφορά τον συμπατριώτη του, Πίντο, ο Νέτο είναι αυτός που βοηθάει στην ομαλή προσαρμογή του στην ομάδα. Του μεταφέρει εικόνες και παραστάσεις, προκειμένου μόλις καλύψει το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό του να είναι απόλυτα έτοιμος ψυχολογικά, να αντεπεξέλθει σε μία θέση, που σε μία ομάδα σαν τον Άρη είναι γεμάτη απαιτήσεις.

Πηγή: pressaris.gr