Αθλητισμός

Ξόρκισε την κατάρα με τους Αζέρους ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε βήμα πρόκρισης στα playoff του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας της Γκαμπάλα με 1-0 στην Λεωφόρο, σπάζοντας επιτέλους το ρόδι απέναντι σε Αζέρικο σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός φόρεσε το ευρωπαϊκό του κοστούμι υποδεχόμενος την Γκαμπάλα για τον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, με τους πράσινους να πιάνουν κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση και τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται κολακευμένοι με το εις βάρος τους 1-0.

Αυτή η νίκη έχει και ιδιαίτερη σημειολογική σημασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθότι αποτελεί την πρώτη νίκη ελληνικού συλλόγου έναντι ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν, αφού προηγήθηκαν οκτώ αποτυχημένες απόπειρες στο παρελθόν.

Η ιδιαίτερη αυτή αρνητική παράδοση ξεκίνησε από το 2012, όταν ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε μεν έναντι της Ίντερ Μπακού, αλλά στην διαδικασία των πέναλτι,  δίχως να επικρατήσει στην κανονική διάρκεια, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες δύο φορές με σκορ 1-1.

Την σκυτάλη πήρε ο Παναθηναϊκός με τον προ διετίας οδυνηρό αποκλεισμό του από την Γκαμπάλα, με τα δύο ματς για τα playoff του Γιουρόπα Λιγκ να λήγουν ισόπαλα με σκορ 0-0 στο Αζερμπαϊτζάν και 2-2 στην Λεωφόρο.

Η Γκαμπάλα προκάλεσε την ίδια σεζόν εφιάλτες και στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατόρθωσε να πετύχει κάποιο τέρμα σε δύο αναμετρήσεις για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, παραχωρώντας δύο λευκές ισοπαλίες.

Η κατάρα συνεχίστηκε εκ νέου με τον δικέφαλο του Βορρά και την περυσινή σεζόν στην φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, με την Καραμπάχ να επικρατεί και τις δύο φορές με 2-0 στο Αζερμπαϊτζάν και 1-0 στην Τούμπα.

Πηγή: sdna.gr