Αθλητισμός

Βλέπει και Ντερλόι Τζέιμς για το «4» η ΑΕΚ!

Η θέση «4», όπως έχει τονιστεί ξανά, είναι αυτή με τις περισσότερες ιδιαιτερότητες για την ΑΕΚ, ενώ γνωστή είναι και η επιθυμία του Σωτήρη Μανωλόπουλου ο νέος πάουερ φόργουορντ της Ένωσης, εκτός από άλλου τύπου παίκτης σε σχέση με τον Σάκοτα, να μπορεί να «κατέβει» και στο «3».

Σύμφωνα με πληροφορίες του aek365, ένα από τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στην κιτρινόμαυρη λίστα είναι και αυτό του Ντερλόι Τζέιμς. Πρόκειται για 30χρονο Αμερικανό με ρίζες από του Γουιάνα -και αδερφό του σέντερ Σον Τζέιμς (που αγωνίστηκε 3 σεζόν στη Μακάμπι και έχει έρθει για ένα μήνα την περίοδο 2015-16 στον Ολυμπιακό, μετά τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ).

Ο -ύψους 2.03μ.- Τζέιμς είναι 30 ετών και έχει αγωνιστεί 4 σεζόν την Ιταλία, κάνοντας καλό όνομα εκεί, ιδίως με τη φανέλα της Μπρίντιζι (2013-15). Το ξεκίνημα της περσινής σεζόν τον βρήκε στη Ρέτζιο Εμίλια, όπου μέτρησε σε 15 αγώνες, κατά μ.ο.: 5.7 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 0.9 κλεψίματα, 0.9 μπλοκ, ανά 8 λεπτά συμμετοχής. Στο δεύτερο μισό, αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, με τη φανέλα της Μπαλικεσίρ, σε 16 αγώνες, μέτρησε, κατά μ.ο.: 15.8 πόντους (με 42.6% στα τρίποντα), 5.6 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 0.9 μπλοκ, ανά 32 λεπτα συμμετοχής!

Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον αριστερόχειρα Τζέιμς είναι η εκρηκτικότητά του και η δυνατότητα να δημιουργεί από μόνος του φάσεις, εκτός ρακέτας, τελειώντας με άνεση στο «ένας εναντίον ενός». Βεβαίως, η περίπτωσή του δεν είναι η μοναδική που απασχολεί την ΑΕΚ. Υπάρχει ακόμη στο πλάνο και ο Τζούλιαν Ράιτ, όπως και άλλα ονόματα που εξετάζονται διεξοδικά.

ΠΗΓΗ: aek365.com