Σε άρθρο που τιτλοφορείται «Γνωρίζετε την Αστυπάλαια;», η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα «μικρό διαμάντι» και υπογραμμίζει ότι η «γοητεία του νησιού έγκειται στο ότι δεν είναι αξιοποιημένο».
Όπως αναφέρει, το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών ξένων τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι το επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Γερμανίδας Μπετίνα Μον, η οποία είναι πλέον εδώ και είκοσι χρόνια μόνιμη κάτοικος του νησιού και ασχολείται με τη συλλογή βοτάνων.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια προσφέρει χαλαρούς ρυθμούς ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες, που φαίνεται να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στη ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα εδέσματα και την ομορφιά του τοπίου.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, όπου διατίθενται περί τις 5.000 κλίνες για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων παραθεριστών.
Ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί, παράλληλα, να «μυήσει» τους αναγνώστες στα τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερης νοστιμιάς λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους, το φημισμένο θυμαρίσιο μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρασί.