Έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» βρίσκονται οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Στην ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την επιτυχία της αξιολόγησης των μέτρων που ματώνουν το λαό και τον υποχρεώνουν σε συνεχή αφαίμαξη μέχρι το 2060. Πανηγυρίζει μαζί με τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, το ξενοδοχειακό κεφάλαιο ότι η οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ειδικά στον Τουρισμό ότι θα "σπάσουν" κάθε προηγούμενο ρεκόρ οι αφίξεις ξένων τουριστών, αλλά και τα κέρδη τους.
Για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Για εμάς τους ταξιτζήδες συνεχίζεται η αναδουλειά παρά τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, συνεχίζεται το κυνηγητό στις πιάτσες ακόμα και από το Δήμο Αθηναίων, συνεχίζονται οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο έχει αιτία. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η υπερσυσσώρευση δηλαδή κεφαλαίων σε λίγα χέρια μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν επένδυαν αν δεν εξασφαλιζόταν η μέγιστη κερδοφορία τους.
Οι Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει, είχαν πρωτοστατήσει μαζί με τους άλλους επαγγελματίες για να εμποδίσουν τα μέτρα που φόρτωναν πάνω μας τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης. Προειδοποιούσαμε ότι τα ματωμένα πλεονάσματα χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να περάσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε φάση ανάκαμψης. Ότι παράλληλα με αυτά τα μέτρα πάρθηκαν και μέτρα που επιτρέπουν σήμερα στο μεγάλο τουριστικό και ξενοδοχειακό κεφάλαιο, αλλά και στις διάφορες εταιρείες, ελληνικές και ξένες (uber, taxibeat κλπ.) να μαζέψουν στα χέρια τους ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας.
Να, γιατί στις κινητοποιήσεις του 2011 λέγαμε ότι δεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρατάξεις που χειροκροτάγανε τους νόμους του Βορίδη και του Χατζηδάκη και μιλούσαν, όπως ο Λυμπερόπουλος, για "απελευθέρωση με όρους και προϋποθέσεις".
Να, γιατί στις κινητοποιήσεις του 2011, αλλά και σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις λέγαμε και λέμε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την κοινή δράση με τους άλλους επαγγελματίες και εργαζόμενους. Ότι όλοι έχουμε έναν κοινό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Αυτές είναι που ροκανίζουν τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και παίρνουν ακόμα και τη δικιά μας τη δουλειά. Κοινό μέτωπο, λοιπόν. Ας απλώσουμε το χέρι σε όποιον αγωνίζεται. Χθες ήταν οι συμβασιούχοι στους δήμους, αύριο θα είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και έμποροι που παλεύουν για την κατοχύρωση της Κυριακής ως αργίας.
Συνάδελφε, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τώρα που καταθέτουμε τις φορολογικές δηλώσεις ξέρουμε τι μας περιμένει. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κυβερνητική πολιτική".
Οι οδηγοί ταξί μεταξύ άλλων διεκδικούν Αφορολόγητο όριο 20.000 και επιπλέον 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Καμιά κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, πρώτης και δεύτερης κατοικίας, επαγγελματικού σκάφους. Πάγωμα των χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα, την εφορία, κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
Μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Επιδότηση από το κράτος για την αντικατάσταση του οχήματος.
Κατάργηση όλων των νόμων της απελευθέρωσης (4070/12-4093/12) που εκμεταλλεύονται όλες οι μονοπωλιακές εταιρείες».