Video

(upd) Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αττικής – Σε δασική έκταση (vids)

Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, 13 οχήματα των Δήμων και 28 άτομα πεζοπόρο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Πρώτη ανάρτηση: 10.50 – Νεότερη ενημέρωση: 14.30

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, 13 οχήματα των Δήμων και 28 άτομα πεζοπόρο. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για άμεση βοήθεια και εναέρια μέσα προκειμένου να κατασβεστεί η φωτιά. Όπως σημείωσε δεν κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή σπίτια, αλλά εξήγησε ότι υπάρχει κίνδυνος να «γυρίσει» ο άνεμος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην μεταβούν στην περιοχή και να αποφύγουν κάθε δρομολόγιο προς αυτή προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος βρίσκεται και αυτός στην περιοχή, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για καλύτερη εικόνα της φωτιάς από το μεσημέρι.

Δείτε βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

 

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου Αττικής, διακόπηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα με την αστυνομία, στους εξής δρόμους: α) Από τη λεωφόρο Κρυονερίου και Μαραθωνοδρόμων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Βασιλικά Κτήματα. β) Από την οδό Αγίου Μερκουρίου και λεωφόρου Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το καταφύγιο Κατσιμίδι. Στη συνέχεια ωστόσο, η κυκλοφορία των οχημάτων άρχισε να διεξάγεται και πάλι κανονικά.

Όπως μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη για θέματα Πολιτική Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, δεν υπάρχει μεγάλη επέκταση της φωτιάς, ενώ το μέτωπο έχει περιοριστεί σε ρηχή χαράδρα. Αν και δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, η ίδια εκτίμησε ότι σύντομα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη από τα εναέρια και επίγεια μέσα, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4, προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)-Περιφέρεια Κρήτης-Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία).