Ελλάδα

Τραγωδία στην Αίγινα: Δύο νεκροί από σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 08:10 το πρωί 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας. Το αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε αμέσως. Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δήμαρχος Αίγινας: "Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες".

Ναυτική τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά της Αίγινας.

Το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» με δύο επιβαίνοντες ηλικίας 74 και 62 ετών, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, έπειτα από σύγκρουση με υδροφόρο πλοίο «Αίγινα 2», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ 7:30 και 8:10 το πρωί με το αλιευτικό να βυθίζεται σχεδόν αμέσως.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος, ήταν αδέλφια και σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήξεραν κολύμπι, περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας και αμέσως τα μετέφεραν στην Αίγινα. Εκεί τα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Στο Λιμεναρχείο της Αίγινας βρίσκεται ο καπετάνιος της υδροφόρας με το υπόλοιπο πλήρωμα προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για το πως συνέβη το δυστύχημα.

Δήμαρχος Αίγινας: Μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… 

Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης σε δηλώσεις του μετά το δυστύχημα ανέφερε: «Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες».

Ο κ. Μούρτζης μιλώνατς στο enikos.gr πρόσθεσε «είναι ένας δίαυλος. Είναι μια δίοδος μεταξύ δύο νησιών. Πάνω σ’ αυτό σημείο πρέπει να συνέβη το δυστύχημα».

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος ο δήμαρχος είπε «δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ότι μου λένε, μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν».

Συγγενής των δύο θυμάτων μίλησε στο protothema.gr: «Κρίμα που έφυγαν από τη ζωή με αυτό τον άσχημο τρόπο. Από το πρωί έχουμε στενοχωρηθεί όλοι, οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους δεν μπορούν να το πιστέψουν. Υποθέτω ότι τα δύο αδέρφια πρέπει να μάζευαν τα ψάρια εκείνη την ώρα και να μην είδαν την υδροφόρα που κατευθυνόταν κατά πάνω τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να συνέβη και δεν κινήθηκαν αμέσως».

Το σημείο της τραγωδίας