Χίλια εκατόν δέκα πέντε κτίσματα κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από τον σεισμό στη Λέσβο κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο που ολοκληρώθηκε.
Από σήμερα ξεκίνησε και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε πληγείσες περιοχές του νησιού, εκτός από τη Βρίσα, στην οποία πραγματοποιήθηκε, από την πρώτη ημέρα στα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και δευτεροβάθμιος, παράλληλα με τον πρωτοβάθμιο, έλεγχος.
Σήμερα διενεργήθηκαν δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στις περιοχές Ακράσι, Αμπελικό, Λισβόρι, Πλωμάρι και Σταυρός, στις οποίες καταγράφηκαν επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια, προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο των κατεδαφίσεων.
Το σύνολο των αυτοψιών που διενεργήθηκαν από 13 Ιουνίου έως και 24 Ιουνίου στη Λέσβο από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των τοπικών φορέων έφτασαν τις 1986.
Ειδικότερα κρίθηκαν κατοικήσιμα 871 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 1.115. Από το σύνολο των αυτοψιών, 1.750 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 774 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 976 μη κατοικήσιμες.
Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες. Τυχόν αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί, θα εξεταστούν κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο.