Αναφερόμενος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, στο βέτο που πρόβαλε η τότε κυβέρνηση στο Βουκουρέστι ο κ. Στυλιανίδης υπογραμμίζει ότι “η κυβέρνηση Καραμανλή τότε ανέλαβε μεγάλο πολιτικό κόστος διότι είχε το ανάστημα να βλέπει όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές”.
Ερωτηθείς για τον “νόμο Γαβρόγλου” ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει υπουργός Παιδείας, εκτιμά ότι “το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει την όπισθεν” και εκτιμά ότι “σε μια εποχή που ο κόσμος τρέχει συνδέοντας τη γνώση με την αγορά εργασίας, ο συγκεκριμένος νόμος κλίνει, συρρικνώνει και μαραζώνει το ελληνικό πανεπιστήμιο λες και βγήκαμε μόλις από τη δικτατορία”.
Με την ιδιότητά του ως πρώην βουλευτής Ροδόπης ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης αναφέρεται στην Τουρκία υπογραμμίζοντας ότι “η χώρα μας πρέπει να μάθει διπλωματικά να κεφαλαιοποιεί τη συνέπεια και την αφοσίωσή της στις συμμαχίες της κατοχυρώνοντας την γεωπολιτική της υπεραξία”.
Τέλος, μιλώντας για την Θράκη, ο υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης” και σημειώνει ότι “αλλοιώνεται καθημερινά η πληθυσμιακή ισορροπία”.