Αθλητισμός

To κιτρινόμαυρο καλοκαιρινό καλεντάρι

Το καλοκαιρινό χρονοδιάγραμμα της ΑΕΚ με προετοιμασία, κλήρωση και παιχνίδια.

​Ένα 20ήμερο έχουν μπροστά τους οι παίκτες της ΑΕΚ για να χαλαρώσουν καθώς στη συνέχεια ακολουθεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα με προετοιμασία αλλά και παιχνίδια. Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για την Ένωση που καλείται να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να χτίσει την ομάδα για τη νέα σεζόν.

Επιστροφή και Κίελτσε

Η ομάδα επιστρέφει από τις διακοπές στις 26 Ιουνίου. Τότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση στα Σπάτα και ο αγιασμός. Στις 27 και 28 Ιουνίου οι παίκτες θα περάσουν εργομετρικά και στις 29 θα αποχωρήσουν για το Κίελτσε της Πολωνίας όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Τρέξιμο, φιλικά, κλήρωση και ματς

Στο Κίελτσε η ΑΕΚ θα παραμείνει μέχρι τις 16 Ιουλίου, μέρα που έχει οριστεί η επιστροφή της στην Αθήνα. Εκεί θα δώσει συνολικά τέσσερα φιλικά και από εκεί θα παρακολουθήσει την κλήρωση του 3ου προκριματικού του ChampionsLeague στις 14 Ιουλίου όπου θα μάθει τον αντίπαλο της. Μετά την επιστροφή της στην Αθήνα η ΑΕΚ θα δώσει ένα φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ ως πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα του ChampionsLeague. Tο πρώτο μεγάλο ματς θα δοθεί στις 25 ή 26 Ιουλίου.

Καυτός Αύγουστος

Σε φουλ αγωνιστικού ρυθμούς θα πρέπει να βρίσκεται η ΑΕΚ τον Αύγουστο. Ο επαναληπτικός του ChampionsLeagueθα γίνει 1 ή 2 Αυγούστου. Στις 4 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα πλέι οφ του ChampionsLeagueαλλά και αυτών του EuropaLeague. Αναλόγως αν έχει προκριθεί η ΑΕΚ είχε θα παίξει 15 ή 16 Αυγούστου για το Τσου-Λου ή στις 17 για το Europa. Οι επαναληπτικοί είναι 22/23 και 24 Αυγούστου αντίστοιχα. Όλα αυτά ενώ στις 19 ή 20 Αυγούστου καλείται να κάνει πρεμιέρα και στη Σούπερ Λίγκα.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για την ΑΕΚ και καλείται να βρεθεί από πολύ νωρίς σε αγωνιστική ετοιμότητα για τα παιχνίδια των προκριματικών.

Πηγή: aek365.com