Αθλητισμός

“Φρούριο” το Κάρντιφ λόγω τελικού Champions League

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη σκιά των τελευταίων τρομοκρατικών χτυπημάτων. Στον δρόμο βρίσκονται από το πρωί περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι περιπολούν ασταμάτητα. Αντίστροφη μέτρηση για το σφύριγμα της έναρξης.

Το… κέντρο της Ευρώπης έχει γίνει σήμερα το Κάρντιφ, λόγω του μεγάλου τελικού του Champions League, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ουαλική πρωτεύουσα, ολόκληρη η πόλη βρίσκεται επί ποδός, όμως στο… πόδι βρίσκονται και οι αστυνομικές Αρχές, αυτή τη φορά όχι για τον φόβο επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά για τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στην περιοχή έχουν προσέλθει επιπλέον 6.000 αστυνομικοί και ανάμεσά τους οι 600 των ειδικών δυνάμεων και τις αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Στον δρόμο βρίσκονται από το πρωί περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι περιπολούν ασταμάτητα σε όλα τα σημεία και ελέγχουν οποιονδήποτε μπορεί να τους κινήσει το ενδιαφέρον για οποιονδήποτε λόγο.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Κέργουιν Τζόουνς, εμφανίστηκε ήρεμος και καθησυχαστικό, λέγοντας πως δεν υπάρχει πληροφορία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στον τελικό της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο είναι κλειστοί και μη προσβάσιμοι, ενώ οι ζώνες των οπαδών έχουν χωριστεί με μπάρες και αστυνομεύονται από ισχυρές δυνάμεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συρόμενη οροφή του γηπέδου θα είναι κλειστή και αυτό για να αποφευχθεί η πιθανότητα να γίνει κάποια επίθεση από αέρος και ειδικά με drones.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ουσιαστικά μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών, το οποίο κατατέθηκε επισήμως έπειτα από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Έτσι με κλειστή την οροφή μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος για εναέρια επίθεση, που θα μπορούσε να γίνει με drone. 

«Ο τελικός του Champions League του 2017 θα είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί με κλειστή την οροφή του γηπέδου κάτι που θα κάνει ακόμη καλύτερη την ατμόσφαιρα την ώρα της μάχης της Γιουβέντους κόντρα στην Ρεάλ το Σάββατο στις 3 Ιουνίου», καταλήγει η ενημέρωση της ομοσπονδίας.