Αθλητισμός

Δεύτερος μικρός τελικός με… απουσίες

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για τους μικρούς τελικούς της Stoximan.gr Basket League, με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές απουσίες (31/5, 17:30, Novasports 2).

​Μετά το 1-0 της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ (90-74) με πρώτο σκόρερ των νικητών τον Μίλαν Μιλόσεβιτς (16π.), η σειρά συνεχίζεται με ένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε πως η σειρά των μικρών τελικών κρίνεται στις τρεις νίκες και τα παιχνίδια γίνονται τη μία φορά στην έδρα της ΑΕΚ και την άλλη σε αυτή του Άρη.

Στο Game 2, λοιπόν, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα παραταχθεί και πάλι με απουσίες, αφού οι Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς (διάστρεμμα) και Τζάστιν Τζάκσον (πέλμα) είναι νοκ – άουτς από την αναμέτρηση. Αντίθετα, ο Ουίλ Κάμινγκς θα επιστρέψει στη δωδεκάδα των «κίτρινων».

Μιλώντας για την παιχνίδι της Τετάρτης, ο Πρίφτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και δεν έχουμε το περιθώριο να στεκόμαστε για πολύ σε μία νίκη ή μία ήττα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διορθώσουμε κάποια κακώς κείμενα του προηγούμενου αγώνα με την ΑΕΚ, τα οποία κυρίως έχουν να κάνουν με την άμυνα. Σε τέτοιους αγώνες, αν δεν έχεις ενέργεια στην άμυνα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Οι απουσίες μας στο προηγούμενο ματς μάς στοίχισαν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ και η αποβολή του Καββαδά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα».

Στην αντίπερα όχθη, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρόκο Λένι Ούκιτς (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και τον Διονύση Σκουλίδα (ίωση). Ο Ντόνι ΜακΓκράθ ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη, όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τη μέση και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. 

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς στο Αλεξάνδρειο. Διαφορετικό θα έλεγα, αν το σύγκρινα μ’ αυτό της περασμένης Κυριακής. Έχουμε χάσει φέτος δύο φορές στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη και ξέρουμε όλες τις παγίδες, που κρύβει το αυριανό ματς. Ο Άρης θα προσπαθήσει να μας πιέσει από την αρχή του αγώνα και πρέπει να βρούμε τις λύσεις, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, και να αποκωδικοποιήσουμε τα σχέδιά του», ανέφερε από την μεριά του συνεργάτης του Μανωλόπουλου, Γιώργος Δέδας.

Πηγή: sdna.gr