Κόσμος

Ο Τζεντιλόνι στηρίζει Μέρκελ για μια ισχυρότερη Ευρώπη στην εποχή Τραμπ

Tην ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.

Στην έκκληση της Άνγκελα Μέρκελ για μια ισχυρότερη Ευρώπη στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε η Ρώμη, δηλώνοντας την στήριξή της στην Γερμανίδα καγκελάριο.

«Σίγουρα συμμεριζόμαστε την ιδέα ότι το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας, οι διεθνείς προκλήσεις το απαιτούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με τη σημασία των διατλαντικών σχέσεων ή της συμμαχίας με τις ΗΠΑ» πρόσθεσε

«Όμως η σημασία που δίνουμε σε αυτούς τους δεσμούς δεν μπορούν να μας οδηγήσουν στο να απαρνηθούμε αυτές τις θεμελιώδεις αξίες όπως και τη δέσμευσή μας κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη ή υπέρ των ανοικτών κοινωνιών και του ελεύθερου εμπορίου» υπογράμμισε ο Ιταλός ηγέτης.

Οι δηλώσεις Τζεντιλόνι πραγματοποιήθηκαν την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.

Οι τρεις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ με αγκάθια τις εμπορικές σχέσεις, τη μετανάστευση και το κλίμα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες εάν η χώρα του θα τηρήσει ή όχι τις συμφωνίες του Παρισιού για το κλίμα.