Αθλητισμός

Σάκοτα: Η ΑΕΚ, φέτος, έκανε ένα βήμα παραπάνω!

Ο αρχηγός της Βασίλισσας ζητά συγγνώμη για τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, αποθεώνει τον Μωραΐτη και εξηγεί τη χρησιμότητα της σειράς του μικρού τελικού με αντίπαλο τον Άρη.

​Ως μια ευκαιρία να κλείσει καλά τη χρονιά η ΑΕΚ, αντιμετωπίζει τους αγώνες με τον Άρη, ο Ντούσαν Σάκοτα. Μιλώντας στο aek365, o αρχηγός της Βασίλισσας αναφέρεται διεξοδικά στον 4ο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ζητώντας συγγνώμη (και) εκ μέρους όλων των συμπαικτών του για την εικόνα που παρουσίασαν σε αυτό το ματς. Διευκρινίζει, όμως, πως, κατά τη γνώμη του, η Ένωση, τη φετινή σεζόν έκανε ένα βήμα παραπάνω. Παράλληλα, αποθεώνει τον Δημήτρη Μωραΐτη για την ωριμότητα με την οποία αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη. 

Άχαρη η διαδικασία του μικρού τελικού, ωστόσο ο στόχος της διατήρησης της 3ης θέσης για την ΑΕΚ είναι δεδομένος…

Είναι! Ουσιαστικά, προστατεύουμε αυτό που έχουμε ήδη κατακτήσει. Αλλά, από την άλλη, όμως, έτσι πήραμε αυτή τη θέση και πέρυσι. Είχαμε την ευκαιρία και το εκμεταλλευτήκαμε. Οπότε, φέτος, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον Άρη να κάνει το ίδιο.

Τη μεγάλη χαρά για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, στον 2ο ημιτελικό, διαδέχτηκε η στεναχώρια για τον τρόπο που άνοιξε η διαφορά στον 4ο. Πώς βρίσκει, σε τέτοιες περιπτώσεις, μια ομάδα τα αποθέματα για να συνεχίσει και να δείξει πως δεν είναι αυτό που εμφάνισε σε μια βραδιά;

Με δουλειά στην προπόνηση! Ήμασταν πάντα συνεπείς στην προπόνηση, πάντα σοβαροί και αυτό πρέπει να… βγεί από κάπου. Και ο κόουτς είπε μέσα (σ.σ. στα αποδυτήρια) πως όλοι θυμούνται το πώς τελειώνεις. Αν είχαμε τελειώσει με το 4ο ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν θα είχαμε αφήσει ιδανική εικόνα. Τώρα, έχουμε μια ευκαιρία να τελειώσουμε καλά τη χρονιά.

Υπάρχει κάποια εξήγηση για την κατάρρευση στην τελευταία περίοδο του 4ου ημιτελικού;

Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξήγηση… Παίξαμε πάρα πολύ δυνατά τα τρία πρώτα ματς, τα δώσαμε όλα, αλλά, κακά τα ψέμματα, εξαρτάται και από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. η εικόνα μας). Μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα πάρα πολύ καλό ματς. Είχε 13/23 τρίποντα. Τα έβαλαν όλα, πέσαμε σε τοίχο. Ίσως πάθαμε σοκ στην αρχή και δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε. Δεν έχει όμως να κάνει με έλλειψη θέλησης και όρεξης. Απλώς, ήταν μια πολύ κακή σελίδα στη χρονιά μας και θέλουμε να τη ξεχάσουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Χωρίς να μπορεί να γίνει ακόμη απολογισμός, σε γενικές γραμμές, είσαι ικανοποιημένος από το πώς κύλησε η φετινή σεζόν;

Εγώ είμαι! Βάζοντας στην άκρη το 4ο ματς με τον Παναθηναϊκό, που είναι η μόνη κακή βραδιά μας και για την οποία όλοι οι παίκτες ζητάμε δημόσια συγγνώμη. Κανένας δεν θα έπρεπε να τα βλέπει ζωντανά αυτά, δεν ήταν καν ματς! Από την άλλη, όμως, βάζοντάς αυτό το παιχνίδι στην άκρη, πρέπει να καταλάβουμε πως η ομάδα έκανε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, επειδή κέρδισε ένα τέτοιο παιχνίδι (σ.σ. με τον Παναθηναϊκό). Κάτι που δεν το είχε καταφέρει τις δύο προηγούμενες χρονιές. Είναι ένα βήμα μπροστά…

Κλείνοντας, ως αρχηγός της ομάδας, αλλά και ως παίκτης που έχει πρωταγωνιστήσει, παλιότερα, στις Ακαδημίες της, πώς είδες τον Μωραΐτη σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε κόντρα στον Άρη;

Θα ήθελα να μιλήσω για τον Δημητρη και χωρίς να με έχεις ρωτήσει! Έπεσε πάνω του μια πολύ μεγάλη ευθύνη, με δύο σημαντικές απουσίες στη θέση του. Έπαιξε απίστευτα ώριμα, έπαιξε με μεγάλη υπευθυνότητα και μας βοήθησε να κερδίσουμε. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι!

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο