Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Το νομικό τέχνασμα για να θωρακιστεί το γήπεδο στο Γουδή

Στο μνημόνιο που υπέγραψαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό υπάρχει ειδική παράγραφος με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει τυχόν προσφυγές στο ΣτΕ.

​H συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρει πως: “Στο πλαίσιο αυτό (σ.σ. η κυβέρνηση) θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή του Γουδή…”. 

Όπως αναφέρει η “Live Sport” η κυβέρνηση με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό συμφώνησαν να μπει αυτό το “νομικό τέχνασμα” στο μνημόνιο Μνημόνιο “Συναντίληψης και Συνεργασίας” που υπέγραψαν χθες το πρωί, με σκοπό να θωρακιστεί το έργο από τυχόν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Το νομικό επιτελείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κατέληξε πως σε αυτό δεν θα πρέπει να αναφέρεται η φράση “η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή γηπέδου στο Γουδή”, αλλά “θα εξετάσει την πρόταση”, επειδή ο όρος “απόφαση” κρίθηκε πως θα μπορούσε να αποτελέσει ξεκάθαρη αφορμή για όποιον ήθελε να προσφύγει στο ΣτΕ με το επιχείρημα ότι συντάχθηκε “φωτογραφικός νόμος ειδικά για την κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή”. 

Στον αντίποδα η αναφορά περί “εξέτασης πρότασης από τον Παναθηναϊκό ΑΟ” θεωρήθηκε από τους νομικούς του υπουργείου ως η πλέον κατάλληλη για να ξεκινήσει με ασφάλεια η δημιουργία της θωράκισης συνολικά του έργου “Νέα Αθήνα”.

Πηγή: sdna.gr