Γεύση

Ένα αποτελεσματικό τρικ για να παγώσεις γρήγορα ένα μπουκάλι κρασί

Θα χρειαστούν μόλις τρία λεπτά.

Μετά από μία μεγάλη και κουραστική ημέρα στη δουλειά, ένα ποτήρι κρασί το βράδυ είναι ιδανικό για αποφόρτιση! Αν φυσικά δεν έχει αγώνα, γιατί τότε η μπύρα θα είναι πρώτη προτίμηση.

Ωστόσο, για να το απολαμβάνετε πάντα στην ιδανική θερμοκρασία, και να διατηρείται η γεύση του και το άρωμά του, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς. Το λευκό κρασί δεν θα πρέπει να είναι παγωμένο αλλά δροσερό, ενώ το κόκκινο θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύο.

Αν λοιπόν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για να φέρετε το κρασί σας στη σωστή θερμοκρασία, υπάρχει ένα κόλπο που θα σας… λύσει τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Μaster Somelier, Brian Mc Clintic.

«Αν έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό να παγώσετε ένα μπουκάλι κρασί μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθήστε το μυστικό που ακολουθώ κι εγώ. Η απάντηση βρίσκεται σε μια σαμπανιέρα με νερό, πάγο και αρκετό αλάτι».  Στην υγεία σας!