Αθλητισμός

Οριστικά στην Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε – Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Την ερχόμενη Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση.

​Από την πρώτη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην συνεχίσει την επόμενη σεζόν στον πάγκο των Καταλανών, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν το φαβορί για να τον διαδεχθεί. 

Ο Βαλβέρδε δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι αποχωρεί από τη Μπιλμπάο, ωστόσο εργάζεται ήδη για τους «μπλαουγκράνα». 

Την Δευτέρα 29 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Αλαβές, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα ανακοινώσει, επίσημα, ότι το «μυρμήγκι» θα είναι προπονητής της ομάδας για τα επόμενα 2+1 χρόνια, όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της η καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo. 

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες ακούστηκαν πολλά ονόματα, ο Βαλβέρδε ήταν ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει την ομάδα. 

Η καλή σχέση του με τον τεχνικό διευθυντή Ρόμπερτ Φερνάντεθ, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες, αλλά κυρίως το γεγονός ότι πληρούσε όλες τις προύποθέσεις που έθετε η διοίκηση για τον επόμενο προπονητή (νέος, χαμηλών τόνων, με γνώση του εσωτερικού της ομάδας) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Βάσκος προπονητής θα πάρει μαζί του στη Βαρκελώνη τους δύο στενούς συνεργάτες του: τον βοηθό του Γιον Ασπιάθου και τον γυμναστή, Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο, ο οποίος επίσης έχει φορέσει ως ποδοσφαιριστής τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. 

Όσο για το ντεμπούτο του στον πάγκο; Αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα, αυτό θα γίνει στις 22 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη σε φιλικό με τη Γιουβέντους για το International Champions Cup.