Αθλητισμός

Ξέρει το δρόμο για τ’ αστέρια

​Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του απέναντι στον Πανιώνιο στην Τούμπα. Και θα πρέπει να το ξανακάνει και στη Νέα Σμύρνη. Κέρδισε με 1-0 στη Θεσσαλονίκη (παρότι δεν έπιασε και πάλι σπουδαία απόδοση), αλλά θα πρέπει να κερδίσει και στην Αθήνα για να βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση της 1η θέσης των play off.

Στην Τούμπα ο Δικέφαλος (χωρίς να είναι σούπερ) ήταν σαφώς καλύτερος από τον αντίπαλο του (οι Νεοσμυρνιώτες έπαιξαν πιο αμυντικά από κάθε άλλη φορά), και επικράτησε μόνο με 1-0, ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αν ήταν λίγο πιο εύστοχος και τυχερός.

Τυχερός ήταν σίγουρα ο Πανιώνιος, ο οποίος είδε και πάλι δύο σουτ παικτών του ΠΑΟΚ (από Μπίσεσβαρ και Πέλκα) να σταματούν στα δοκάρια του. Συνολικά ο Δικέφαλος έχει 8 δοκάρια (!) απέναντι στον Πανιώνιο τους τελευταίους 14 μήνες και αυτό είναι κάτι μάλλον πρωτοφανές.

Ακόμη και έτσι, ακόμη και χωρίς να πιάσει τοπ απόδοση η ομάδα του Ίβιτς, ήταν συγκριτικά καλύτερη και τελικά πήρε το τρίποντο με μία φοβερή γκολάρα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του Πανιωνίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 10 παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή (και με 9 όταν αποβλήθηκε σωστά με 2η κίτρινη ο Μασούντ), αλλά ο Σέρβος επιθετικός έβαλε ένα γκολ σπάνιας ποδοσφαιρικής ευφυΐας και ομορφιάς, χαρίζοντας τελικά τη νίκη στον Δικέφαλο με 1-0. Αυτός δείχνει να είναι ο οδηγός του ΠΑΟΚ στο δρόμο για τα αστέρια, στο δρόμο για τα προκριματικά του Champions League.

Τέτοια τέρματα απέναντι σε πολυπρόσωπες άμυνες μπορούν να λύσουν πιο εύκολα κάθε «γόρδιο δεσμό». Αυτό που έκανε ο Πρίγιοβιτς (κοντρόλ με το στήθος μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο αμυντικό με το δεξί πόδι και εκτέλεσε πριν σκάσει κάτω η μπάλα με το αριστερό, σκοράροντας στην δεξιά γωνία του Γιαννιώτη) είναι σίγουρα ένα από τα highlights της φετινής χρονιάς και το συγκεκριμένο γκολ μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος κομβικό για την 1η θέση των playoffs. Θύμισε ένα φοβερό γκολ που είχε βάλει ο Βούκιτς με τον Πλατανιά και βγήκε (αν δεν κάνω λάθος) ως το καλύτερος της σεζόν 2013-14.

Τώρα ακολουθεί το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (24/5) και με ακόμη μία νίκη εκεί ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στα προκριματικά του Champions League, πριν τα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Πηγή: inpaok.com