Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Χωρίς αστικά λεωφορεία και σήμερα η πόλη.

Νέα ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν σήμερα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να συνεχίσουν και σήμερα την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Μαρτίου-Απριλίου και εξόφληση του δώρου του Πάσχα, ενώ το μεσημέρι θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, η διοίκηση του Οργανισμού κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής 19/5/2017 στην Εθνική Τράπεζα τα συμπληρωματικά έγγραφα που της ζητήθηκαν, ώστε να της χορηγηθεί δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας ως ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014, πρέπει να καταβάλλει στον οργανισμό 4,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε ότι «καταθέσαμε νωρίς το πρωί ως ενέχυρο στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδας την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να μας καταβάλει το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ, και περιμένουμε το πράσινο φως για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ». Όπως ανέφερε, με το που εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.