Αθλητισμός

Ώρα Final Four, ώρα Ολυμπιακού!

Το Final Four της Πόλης ξεκινά σήμερα (19/5), με τον Ολυμπιακό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Φενερμπαχτσέ και την Ρεάλ Μαδρίτης να μπαίνουν στη μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague!

​Μετά από μία συναρπαστική και άκρως ανταγωνιστική σεζόν, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Κωνσταντινούπολη με… φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague!

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί για 10η φορά στην ιστορία του σε Final Four και ευελπιστεί να ξεπεράσει αρχικά το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ (18:30, ΕΡΤ2, Novasports 1) ώστε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/5). Παρά το γεγονός πως θεωρούνται ως το αουτσάιντερ της φετινής διοργάνωσης, οι «Ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα εκτός των γνωστών απουσιών των Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι, με το κλίμα στις τάξεις των Πειραιωτών να είναι εξαιρετικό.

Στην αντίπερα όχθη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θέλει να παραμείνει στην κορυφή της Ευρώπης και την φετινή σεζόν, κάνοντας το… repeat μετά την περσινή κατάκτηση της Euroleague. O Έλληνας τεχνικός είναι έτοιμος να καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος του δρόμου, με το μοναδικό ερωτηματικό να βρίσκεται δίπλα στο όνομα του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο σούπερ σταρ των Ρώσων αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό ένα πρόβλημα τραυματισμού, όμως τόνισε πως θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στον Ολυμπιακό παρά τους πόνους που νιώθει.

Στον δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής (19/5, 21:30, ΕΡΤ2, Novasports1) η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέρασε σαν… σίφουνας από τα πλέι-οφ μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού Superfoods και πλέον στοχεύει στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Ο… άρχοντας των δαχτυλιδιών του μπάσκετ της Γηραιάς Ηπείρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με την Φενέρ να έχει στο πλευρό της τους φιλάθλους της που θα δεδομένα θα δώσουν μεγάλη στήριξη στην παρέα του Κώστα Σλούκα.

Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε στην Πόλη για να προσθέσει το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο πλούσιο παλμαρέ της. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο εντυπωσίασε σε Regular Season και πλέι-οφ και είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή, έχοντας για οδηγούς τους Σέρχιο Γιουλ και Άντονι Ράντολφ.

Διαιτητές της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ είναι ο Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), ο Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), ενώ το Φενέρ – Ρεάλ θα διευθύνουν οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Πηγή: sdna.gr