Αθλητισμός

Ολοταχώς για πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 13 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός!

Η απώλεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο οποίος διακόπηκε, θα στοιχίσει πολύ ακριβά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος οδεύει ολοταχώς για να ξεκινήσει τις φετινές υποχρεώσεις του από τα μέσα Ιουλίου!

​Σε πολύ μεγάλους μπελάδες έχουν μπει οι “πράσινοι” από το βράδυ της Τετάρτης και τη στιγμή που διακόπηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, λόγω του ανεγκέφαλου ο οποίος πέταξε το κουτάκι από μπύρα στον Ίβιτς. Ενώ η ομάδα του Ουζουνίδη είχε την ευκαιρία να πάρει ένα εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο (βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0), η διακοπή του αγώνα σημαίνει ότι χάνουν το ματς στα χαρτιά με 3-0, αλλά παράλληλα κι αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο βαθμών από το επόμενο. 

Ως εκ τούτου από τους δύο βαθμούς που βρισκόταν ο Παναθηναϊκός πριν φιλοξενήσει τους Θεσσαλονικείς, θα υποχωρήσει στον -1 (πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση), ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους 5 βαθμούς κι ακολουθούν ο Πανιώνιος με 4 β. και η ΑΕΚ με 3 β. 

Ήτοι με το -4 από από την προτελευταία θέση και τα πολύ σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι “πράσινοι”, θα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη για να αποφύγουν την τελευταία θέση των πλέι οφ. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα κληθεί να δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στις 13 Ιουλίου παίζοντας στον 2ο προκριματικό του Europa League (αν τερματίσει τελευταίος στα πλέι οφ), ήτοι θα πρέπει η προετοιμασία του να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Σε περίπτωση πάντως που βγει τρίτος στο μίνι πρωτάθλημα (ή δεύτερος), οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Τριφυλλιού ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.

Πηγή: sdna.gr