Πολιτική

Χρηστίδης: Μιλάμε για ένα τέταρτο μνημόνιο

«Δεν μπορεί να γίνεται θυσία ο ελληνικός λαός για να κάνει ο κ. Τσίπρας πλάκα γύρω από το ενδεχόμενο του να φορέσει γραβάτα» πρόσθεσε o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στις εξελίξεις για το χρέος και στο ενδεχόμενο να φορέσει γραβάτα.

Μιλώντας στον ρ/σ Flash, σημείωσε: «Μιλάμε για ένα τέταρτο μνημόνιο, το οποίο έρχεται αντί της ολοκλήρωσης μίας από τις αξιολογήσεις του τρίτου μνημονίου. Δεν είναι απαραίτητα και δεν ήταν απαραίτητα τα μέτρα τα οποία σήμερα πρέπει να ψηφίσουν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν ήταν απαραίτητα ούτε το 2015 όταν για ένα εξάμηνο ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη γύριζαν την Ευρώπη χωρίς να ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, ούτε φυσικά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2016. Οι καθυστερήσεις τις οποίες έδειξε η κυβέρνηση αυτή δεν προσέφεραν στον ελληνικό λαό τίποτα, ούτε μία νίκη».

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, πρόκειται για μέτρα τα οποία αφορούν το τώρα, πολύ σκληρά μέτρα, μέτρα τα οποία θα πληρώσει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του αύριο το πρωί. «Δεν μπορεί να γίνεται θυσία ο ελληνικός λαός για να κάνει ο κ. Τσίπρας πλάκα γύρω από το ενδεχόμενο του να φορέσει γραβάτα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανάλεβε την ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως αρνητικό και στα μέτρα και στα αντίμετρα. «Από ‘κει και πέρα μιλάμε για ακόμα έναν τακτικισμό γύρω από το ζήτημα της επιλογής να έρθει σ’ αυτό το νομοσχέδιο η συζήτηση για τη βουλευτική φορολόγηση. Αυτό θα μπορούσε να έχει έρθει σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση» συμπλήρωσε.