Αθλητισμός

Το “μαύρο κουτί” της χθεσινής ήττας

Οι επιλογές Χιμένεθ στη βασική ενδεκάδα που... δεν βγήκαν και τα αμέτρητα λάθη των ποδοσφαιριστών.

Στην ΑΕΚ δεν… βγήκε τίποτα χθες κόντρα στον Πανιώνιο, αυτό είναι γεγονός. Κι αν η «καλή μέρα» από το πρωί φαίνεται, αυτό επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Η αρχή του κακού ήταν οι λανθασμένες επιλογές Χιμένεθ στη βασική ενδεκάδα, σε σχήμα και πρόσωπα. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τρία χαφ (Σιμόες, Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον) και 4-3-3, πράγμα που δεν του βγήκε, καθώς αυτή η υπεροχή στο κέντρο δεν ωφέλησε πουθενά, ενώ αντίθετα έκανε αργή την ανάπτυξη της ομάδας με μια υπεροχή εντελώς ανούσια.

Η δε επιλογή να χαραμιστεί ο κορυφαίος σέντερ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος Σέρχιο Αραούχο στα άκρα ήταν αποτυχημένη και σε συνδυασμό με την κακή μέρα του Βάργκας και την εύκολη εξουδετέρωση του Πέκχαρτ από τα αντίπαλα στόπερ, τα οποία ήταν ακριβώς στα… μέτρα του, έκαναν την ΑΕΚ εντελώς ακίνδυνη.

Στην επανάληψη υπήρξαν διορθωτικές κινήσεις αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Οι ευθύνες Χιμένες μεγάλες, όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχαν ούτε αυτό το πάθος που έβγαλαν στην Τούμπα αλλά ούτε και το καθαρό μυαλό που απαιτούνταν. Αυτό μεταφράζεται και στα λάθη που έκαναν, σταματώντας στα 41, αριθμός υπερβολικός και απαγορευτικός για μια ομάδα της ποιότητας της ΑΕΚ.

Από την άλλη, είναι χαρακτηριστικό πως στην Ένωση επιχείρησαν 43 γεμίσματα, εκ των οποίων μόλις 9 ήταν πετυχημένα, με τον Αϊντάρεβιτς, που θεωρητικά είναι παίκτης της σωστής μεταβίβασης και μεγάλης μπαλιάς, να έχει 0/7.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ήταν αποτέλεσμα της μαζικής, αλλά καλά οργανωμένης, αμυντικής λειτουργίας του Πανιώνιου, που οδήγησε την ΑΕΚ σε πολλά λάθη και λίγες τελικές προσπάθειες (μόλις 12), από τις οποίες ελάχιστες ήταν εκείνες που ήταν κλασικές ευκαιρίες. Σίγουρα το χθεσινό ματς στο ΟΑΚΑ είναι από εκείνα που η στατιστική λέει την αλήθεια και φανερώνει τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα…

Πηγή: aek365.com