Αθλητισμός

Οι κάμερες δούλευαν και τώρα δεν μπορούν να μας “δουλεύουν”…

Καταγράφοντας όσα έγιναν στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, αφού αυτή τη φορά δεν μπορεί να τεθεί θέμα προβλήματος, απουσίας καμερών ή σβησίματος του υλικού…

​Το ξέρω ότι είναι από κουραστικό έως αηδιαστικό αυτό που έγινε και χθες σε ένα Ελληνικό γήπεδο. Είναι λογικό ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων έχει αγανακτήσει με τα τελευταία επεισόδια… Γι’ αυτά τα συναισθήματα ήθελα να γράψω, αλλά… στην πορεία όλα όσα διάβασα και άκουσα να περιγράφονται για τη Λεωφόρο, με ανάγκασαν να ασχοληθώ και πάλι με τα αυτονόητα… Ε ναι! Δεν γίνεται να μας βγάλουν τρελούς… Ειδικά τώρα που οι κάμερες λειτουργούν….

Αρχικά λοιπόν, είχαμε ένα παιχνίδι περίπου μίας ώρας… Σε αυτό το παιχνίδι, οι κάμερες, μας έδειξαν:

– Έναν ΠΑΟΚ να μπαίνει και πάλι χαλαρά και νευρικά. Κάπως έτσι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

– Στο 18΄ είδαμε τον Βλαχοδήμο να κλωτσάει τον Ενρίκε εκτός περιοχής, την ώρα που ο Βραζιλιάνος επιχειρούσε να τον περάσει.

– Είδαμε το δοκάρι του ΠΑΟΚ και τις λίγες ακόμη φάσεις του Δικεφάλου που έψαχνε τον τρόπο να ισοφαρίσει.

Στα λίγα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι κάμερες που δούλευαν κανονικά, μας έδειξαν:

– Έναν διαιτητή αποφασισμένο να φέρει αριθμητική ισορροπία με κάθε τρόπο και κάθε θυσία. Μέσα σε τρία-τέσσερα λεπτά, ο Κομίνης «ανακάλυψε» δύο φάουλ του Ουάρντα και με τον προκλητικό τρόπο που τον χαρακτηρίζει (αυτόν τον ίδιο με τον οποίο έκανε πώς δεν είδε το πέναλτι στον Κρέσπο λίγο πριν το 2-1 του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου) απέβαλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ.

– Είδαμε επίσης τον Μπεργκ να επιτίθεται στον Κρέσπο, έχοντας τη βοήθεια άλλων δύο συμπαικτών του. Του Μολέδο και του Χουλτ! Είδαμε τον Χουλτ και τον Κουτρουμπή να συνεχίζουν τις επιθέσεις στον πεσμένο παίκτη του ΠΑΟΚ.

– Αυτά όλα τα είδε ο διαιτητής, που τιμώρησε (έστω και αργά) με κίτρινη κάρτα τον Μπεργκ (!) και τον Κρέσπο, ενώ απέβαλε Κουλιμπαλί και Σάκχοφ!

-Είδαμε και τον Κομίνη να παρατηρεί τα πάντα, αλλά στο τέλος να γράφει στο φύλλο αγώνα ότι… «η ένταση έκανε αδύνατη την υπόδειξη των πειθαρχικών ποινών». Και όμως τους είχε ήδη τιμωρήσει! Ο Μπεργκ για την επίθεση στον Κρέσπο, πήρε την ίδια κάρτα με τον Ουάρντα που είχε τζαρτζάρισμα με τον Κλωναρίδη!

– Στην συνέχεια είδαμε ένα μεγάλο κουτί μπύρας που εκτοξεύθηκε από την κερκίδα, να χτυπάει τον Βλάνταν Ίβιτς.

-Είδαμε επίσης τον διαιτητή (και τους βοηθούς και τον τέταρτο) να αντικρίζουν τον πεσμένο και χτυπημένο Ίβιτς! Παρολ’ αυτά ο Κομίνης έγραψε ότι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω της σύρραξης των παικτών και όχι λόγω του τραυματισμού Ίβιτς! (Αντιλαμβάνεστε για τι διαιτητή και τι άνθρωπο μιλάμε; Ο Καλφόγλου όμως παραιτήθηκε και αυτός θέλει να συνεχίσει στην Ελληνική διαιτησία… Έτσι νομίζει…).

– Είδαμε επίσης και το φύλλο αγώνα, να αναφέρει ξεκάθαρα στο τέλος, ότι… « λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω γεγονότα, την ενημέρωση των παρατηρητών του αγώνα, βάση του άρθρου 15 παρα. 3 εδ. Β.Β. αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα». Αυτός είναι και ο επίσημος λόγος της διακοπής, μια και τελικά αποδέχθηκε ο Κομίνης ότι ισχύει το… «από ρίψη αντικειμένων επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή , τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα…». Αυτό γράφει το συγκεκριμένο άρθρο και γι’ αυτό θα κατηγορηθούν οι γηπεδούχοι.

Όταν λοιπόν βλέπουμε πράγματα, δεν γίνεται να έχουμε τόσες προσπάθειες για να μας βγάλουν τυφλούς ή τρελούς… Θα τα γράφουμε, γιατί δεν θα μας τρελάνουν αυτοί…

Για το κλείσιμο…

Το ότι… «είχαμε προσχεδιασμένο σχέδιο από τον ΠΑΟΚ να χτυπήσει ο Ίβιτς» και το ότι «αλλού χτύπησε και αλλού τραυματίστηκε…» δεν μπορώ να το σχολιάσω…. Σηκώνω τα χεριά ψηλά! 

Αρνούμαι να δεχθώ ότι είδα και άκουσα δύο πρώην ποδοσφαιριστές όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Κωνσταντίνου, να αναλύουν που πώς και πόσο χτύπησε ή δεν χτύπησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτό και που έγινε, εγώ αρνούμαι να μπω στη διαδικασία να το κρίνω…

Λυπάμαι, σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να φθάσω…

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο