Αθλητισμός

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τη διαιτησία του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Τη διαιτησία του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ όσο υπήρχε παιχνίδι στη Λεωφόρο και τα λάθη του Κομίνη στον πειθαρχικό έλεγχο επεσήμανε ο Παναγιώτης Βαρούχας.

​Αναλυτικά όσα είπε ο καθηγητής διαιτησίας στην εκπομπή «Στα εξηγώ ωραία» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Μάνο Σπανόπουλο 

Για την αποβολή του Βλαχοδήμου: «Έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα, γιατί είναι σε προφανή θέση για γκολ και θα πρέπει να πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις: Nα υπάρχει κατοχή της μπάλας, κάτι που δεν υπήρχε, ενώ γλίστρησε κιόλας. Η μπάλα πήγε αριστερά και υπάρχει παίκτης κοντά. Ήταν κίτρινη κάρτα». 

Για το αν έπρεπε να αποβληθεί ο Πέδρο Ενρίκε: «Κακώς δεν αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και εκτέθηκε ο διαιτητής με την αλλαγή που του έκανε ο Ίβιτς ένα λεπτό αργότερα». 

Για την αποβολή του Αμρ Ουάρντα: «Λάθος. Δεν υπήρχε ούτε φάουλ. Άρα ο συμβιβασμός και αυτό που λένε “διαχείριση” βγαίνει πάντα σε κακό. Δεν πρέπει ο διαιτητής να κάνει διαχείριση. Το λάθος έχει αντίκτυπο». 

Για τη σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες τους δύο ομάδες και τη στάση της διαιτητικής τριάδας: «Πράγματι εκεί έγινε ένα πανδαιμόνιο και καλά έκαναν που δεν συμμετείχαν, ώστε να εκτονωθούν τα γεγονότα. Δεν πρέπει να κακίσουμε τους διαιτητές, επειδή βρέθηκαν προ απροόπτου, και σωστά έμειναν απέξω για να καταγράψουν τα γεγονότα». 

Για τα όσα κατεγράφησαν στο Φύλλο Αγώνα: «Ο διαιτητής όταν βλέπει αυτά τα γεγονότα καταγράφει τα πάντα και ήταν επιεικής όσον αφορά την καταγραφή των γεγονότων». 

Για το αν αποβλήθηκαν σωστά Κουλιμπαλί-Σάκχοφ: «Σωστά, πάρα πολύ σωστά». 

Για τις τιμωρίες σε Κρέσπο-Χουλτ: «Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κρέσπο, κάνει προβολή για να πάει στην μπάλα, την οποία έχει καπαρώσει ο Στιλ. Εκεί είναι μια κίτρινη κάρτα και ο Μπεργκ στη συνέχεια τον απωθεί και πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Και ο Χουλτ έπρεπε να τιμωρηθεί με κάρτα. Αυτοί όλοι έπρεπε να καταγραφούν στο Φύλλο Αγώνα». 

Για το με πόσους ποδοσφαιριστές θα έπαιζαν οι δύο ομάδες: «Θα έπρεπε να αποβληθούν δύο-δύο και να παίξουν οι δύο ομάδες με 8 ποδοσφαιριστές. Ο διαιτητής δεν κοιτάει πόσοι θα μείνουν στο γήπεδο, αλλά να επιβάλει τον κανονισμό. Έκανες κάτι, κόκκινη και πρέπει να προσέχει ο καθένας τι παραβάσεις κάνει». 

Για την υπόθεση του τραυματισμού του Ίβιτς: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι η αναγραφή του κανονισμού είναι λάθος. Είναι για να βρίσκουν μονοπάτια οι δικηγόροι και να περνάει ο καθένας αυτό που θέλει. Τώρα θα έχουμε το φαινόμενο να πέφτει με το παραμικρό κάτω και να πηγαίνει στο νοσοκομείο. 

Στην Ελλάδα όλοι πετούν αντικείμενα, πρέπει να μπει η αστυνομία στο γήπεδο. Η ομάδα σεκιούριτι δεν κοιτούσε προς την εξέδρα, αλλά κοιτούσε προς το γήπεδο. Ελληνική πατέντα είναι αυτή. Στο εξωτερικό Μάντσεστερ – Λίβερπουλ, όταν έβαλε γκολ η Λίβερπουλ πάτησα πάνω στο κάθισμα και ο σεκιουριτι ήθελε να με βγάλει εκτός γηπέδου. Στην Ελλάδα όλα είναι στον αέρα και αυτός ο αλήτης που πέταξε το κουτί αναρωτιέμαι πώς μπήκε μέσα, από τι έλεγχο πέρασε. Ο διπλανός του δεν έπρεπε να τον δώσει ή να τον πιάσει επί τόπου. Άρα όλοι είναι το ίδιο…».

Πηγή: sport-fm.gr