Οικονομία

Reuters: Δεν υπήρξε πρόοδος στο EWG – Διαφορές μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ

Αξιωματούχοι ελπίζουν πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν λύση στο Eurogroup της 22 Μαΐου.

Χάσμα υπάρχει ακόμη μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό χρέος και το πώς πρέπει αυτό να προχωρήσει, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ωστόσο, αξιωματούχοι ελπίζουν πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν λύση στο Eurogroup της 22 Μαΐου.

Οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν στο EwG το βράδυ της Δευτέρας για να συζητήσουν πώς να κάνουν περισσότερο συγκεκριμένη τη υπό πολλές αιρέσεις υπόσχεση που έδωσαν για ελάφρυνση χρέους τον περασμένο Μάιο προκειμένου να ικανοποιήσουν το ΔΝΤ και να κάνουν ευκολότερο το έργο των υπουργών την προσεχή Δευτέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους δεν υπήρξε πρόοδος.

“Υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους. Οι αναπληρωτές δεν ήταν ποτέ πιθανό να καλύψουν αυτό το κενό. Πρέπει αν γίνει σε ανώτερο επίπεδο”, είπε ένας εξ αυτών.

Το Reuters σημειώνει πως μια ομάδα βορείων χωρών υπό την Γερμανία θέλει το Ταμείο να μπει στο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας, πιστεύοντας ότι η στάση της Κομισιόν είναι πολύ επιεικής. Οι ίδιες χώρες ωστόσο δεν έχουν μια σαφή στάση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους φοβούμενες τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους. Παράλληλα, ανησυχούν ότι όταν η Αθήνα πάρει την ελάφρυνση χρέους θα χάσει το κίνητρο να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.