Αθλητισμός

Το “παιδί” του Παναθηναϊκού ψάχνει την… ζημιά στο “Τριφύλλι”!

O Σωτήρης Μανωλόπουλος θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Superfoods στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League και το «Τριφύλλι» καλείται να περάσει το εμπόδιο του Έλληνα τεχνικού, που υπηρέτησε τους "Πράσινους" από τρία διαφορετικά πόστα!

​Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19:00) στην έναρξη της σειράς των ημιτελικών της Stoximan.gr Basket League, έχοντας ως στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Φυσικά, σε αυτή του την προσπάθεια θα βρει αντίπαλο ένα… δικό του παιδί. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που έχει αναλάβει το προπονητικό «κουμάντο» της «Ένωσης» μετά την αποχώρηση του Γιούρι Ζντοβτς, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υπηρέτησε από τρία διαφορετικά πόστα.

Και αν οι θητείες του Έλληνα τεχνικού στον «πράσινο» πάγκο είναι περισσότερο γνωστές στους Έλληνες φιλάθλους, δεν ισχύει το ίδιο και για την παρουσία του Σωτήρη Μανωλόπουλου ως παίκτης στο «Τριφύλλι».

Ο προπονητής της ΑΕΚ γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε κοντά στον «Τάφο του Ινδού», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού σε ηλικία 11 ετών. Εκεί, έκανε τα πρώτα βήματά του στο μπάσκετ, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος, τόσο σε επίπεδο Παίδων, όσο και σε επίπεδο Εφήβων.

Σε ηλικία 16 ετών, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν έμεινε για αρκετό καιρό στο «Τριφύλλι». Αιτία ήταν η απόφασή του να ταξιδέψει στις ΗΠΑ στα 19 του, το 1989, ώστε να ενταχθεί στο Boston University.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε σε Παπάγου, Μαρούσι και Δούκα, προτού αποφασίσει να φορέσει την φόρμα του προπονητή. Ως assistant, ο Μανωλόπουλος θήτευσε σε Περιστέρι, Μακεδονικό, Μαρούσι, Άρη και Εθνική Ελλάδας, μέχρι το 2012.

Τότε, ο Έλληνας προπονητής δέχτηκε την πρόταση του Αργύρη Πεδουλάκη και έγινε το δεξί χέρι του «Άρτζι» στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ενώ έμεινε στη θέση του assistant μέχρι το 2015.

Τον Μάιο εκείνης της χρονιάς, άνοιξε και το… τρίτο κεφάλαιο της σχέσης του Σωτήρη Μανωλόπουλου με τον Παναθηναϊκό. Μετά την αποχώρηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι ιθύνοντες των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης εμπιστεύτηκαν τον Έλληνα τεχνικό και του έδωσαν το χρίσμα του υπηρεσιακού προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τα πλέι-οφ και οι τελικοί εκείνης της σεζόν δεν εξελίχτηκαν καλά για τον Παναθηναικό, ο οποίος ηττήθηκε με 3-0 από τον Ολυμπιακό και έμεινε μακριά από τον τίτλο. Έτσι, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αποτέλεσε παρελθόν από τους «Πράσινους» και λίγο αργότερα εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Πρώτα στο πλευρό του Ντράγκαν Σάκοτα και στη συνέχεια σε αυτό του Γιούρι Ζντοβτς, με την διοίκηση της «Ένωσης» να του δίνει τα… κλειδιά μετά την αποχώρηση του Σλοβένου τεχνικού.

Πλέον, ο Έλληνας τεχνικός έχει ως στόχο να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική ΑΕΚ, η οποία θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League με… οδηγό την αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής της Regular Season, όπου η «Ένωση» πάλεψε για 50 λεπτά και ηττήθηκε μετά από δύο παρατάσεις με 106-87. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση στο παρκέ του ΟΑΚΑ…

Πηγή: sdna.gr