Ελλάδα

Ρόδος: “Άγγελο” ονόμασαν το μωρό που βρήκαν σε τηλεφωνικό θάλαμο

Του έδωσαν αυτό το όνομα επειδή όπως σημείωσε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου είναι πανέμορφο.

Σοκ είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνίας της Ρόδου η εγκατάλειψη ενός μωρού σε τηλεφωνικό θάλαμο.

To νεογνό εγκαταλείφθηκε το πρωί της Κυριακής, από τη μητέρα του μέσα σε μικρό χαρτοκιβώτιο, κοντά σε κεντρικό σημείο των Πεύκων, έχοντας ακόμη στο σωματάκι του τον ομφάλιο λώρο. Ήταν τυλιγμένο με σεντόνια και είχε σημείωμα, σύμφωνα με πληροφορίες, που έγραφε: “παρακαλώ να προσέξετε το παιδί και να σας έχει ο Θεός καλά”. 

Ζευγάρι τουριστών πέρασε από τον τηλεφωνικό θάλαμο, άκουσε το κλάμα του μωρού και κατευθύνθηκε προς τον τηλεφωνικό θάλαμο μην πιστεύοντας στα μάτια του από το θέαμα.

Το μωρό μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να αγκαλιάζουν το αγοράκι με αγάπη.

Το ονόμασαν Άγγελο, επειδή όπως σημείωσε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου κα Ντίνα Μαχαιρίδη, που μίλησε στη «Ροδιακή» είναι πανέμορφο.

Χαίρει άκρας υγείας και στο πλευρό του βρίσκονται σε 24ωρη βάση οι γιατροί και οι νοσηλευτές της κλινικής, προσφέροντάς του τα πάντα. Του χορηγείται γάλα, ενώ βρέθηκαν και πρόχειρα ρουχαλάκια για να το ντύσουν. Μάλιστα δεν υπήρχαν μπλε φορμούλες και του φόρεσαν ρουχαλάκια την πρώτη μέρα σε ροζ χρωματάκι.

Αν κάποιοι θα ήθελαν να βοηθήσουν μπορούν να συνεισφέρουν με “πάμπερς” και ρουχαλάκια βρεφικά.

Η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου κα Ντίνα Μαχαιρίδη, τόνισε ότι μόλις βρεθεί η μητέρα από τους αστυνομικούς, ευελπιστούν ότι θα πειστεί να αναλάβει το πανέμορφο μωράκι της και να το μεγαλώσει, με τον τρόπο που μόνο μια μητέρα μπορεί. Ήδη το ενδιαφέρον άτεκνων ζευγαριών που ζήτησαν να ξεκινήσει διαδικασία υιοθεσίας, είναι τεράστιο.

“Κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μητέρα – είπαν στη “Ροδιακή” οι γιατροί. Θα την βρούμε και θα το αγκαλιάσει. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν είχαμε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που τελικά είχαν αίσιο τέλος”.