Αθλητισμός

Απαραίτητη η κατάκτηση του Europa League για την Γιουνάιτεντ

Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να βρεθεί στο επόμενο Champions League, τότε θα πρέπει να κατακτήσει πάση θυσία το φετινό Europa League, αφού εμπεριέχει ρίσκο το ενδεχόμενο να μείνει απλή φιναλίστ…

​Ο Άγιαξ, μετά το 4-1 επί της Λιόν στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, βρίσκεται ουσιαστικά και με τα δύο πόδια στον μεγάλο τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ωστόσο, έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στο επόμενο Champions League (στα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης) μέσω της Eredivisie. 

Λόγω της εξασφαλισμένης παρουσίας του Αίαντα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση κατάκτησης του Europa League, το εισιτήριο θα μεταβιβαστεί στον φιναλίστ. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά, καθώς η Ολλανδία έχει χάσει τις θέσεις απευθείας εισόδου στους ομίλους του Champions League. 

Αν για παράδειγμα η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League έχει κλείσει θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League από το πρωτάθλημα της χώρας της, σε συνδυασμό και με την ομάδα που θα κυριαρχήσει και στην ανώτερη διοργάνωση, τότε η χώρα που βρίσκεται στη 13η θέση του ranking επωφελείται. 

Εκεί, αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Ολλανδία, όμως είναι αυξημένες οι πιθανότητες να κάνει την προσπέραση η Τσεχία. Κι εκεί κονταροχτυπιούνται οι Σλάβια Πράγας και Βικτόρια Πλζεν. Όμως ουδείς γνωρίζει τι θα γίνουν τα κανονικά «εισιτήρια» που είχε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το πρωτάθλημα της Τσεχίας… 

Μεγάλο μπέρδεμα. Για να το αποφύγει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα πρέπει σίγουρα να πάρει το Europa League!

Πηγή: sport-fm.gr