Αθλητισμός

Συγκίνηση: Η Σαπεκοένσε έκανε ξανά το ταξίδι για το Μεδεγίν (pics & vid)

Έξι μήνες μετά το αεροπορικό δυστύχημα, που ξεκλίρησε μια ολόκληρη ομάδα, η βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε έκανε το ίδιο ταξίδι και έτυχε πανηγυρικής υποδοχής.

Στις 28 Νοεμβρίου 2016 το αεροπλάνο στο οποίο επιβιβάστηκε η αποστολή της Σαπεκοένσε αναχωρούσε για το Μεδεγίν της Κολομβίας. Δεν έφτασε ποτέ.

Το αεροπορικό δυστύχημα ξεκλίρησε μια ολόκληρη ομάδα. 76 από τους 81 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, σε ένα από τα πιο τραγικά περιστατικά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Έξι μήνες αργότερα, η Σαπεκοένσε, η Σαπεκοένσε, “γεννημένη” και πάλι από τις στάχτες της, μπήκε στο αεροπλάνο με τον ίδιο προορισμό. Το Μεδεγίν φόρεσε τα καλά του για να την υποδεχτεί, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Μαζί με την υπόλοιπη αποστολή και οι δύο επιζήσαντες, Αλάν Ρούσελ και Τζάκσον Φόλμαν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αν και είχα αρκετά άγχος γι’ αυτό το ταξίδι. Μας έδειξαν τόση αγάπη κατά την υποδοχή…» είπε ο Ρούσελ.

Οι δύο επιζήσαντες ήταν εμφανως συγκινημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν τον τόπο της συντριβής, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από το Μεδεγίν.

Οι αρχές της πόλης της Κολομβίας είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή υποδοχής για όλα τα μέλη της αποστολής. Ήταν μια γιορτή χαράς εν όψει της αναμέτρησης με την Ατλέτικο Νασιονάλ για το Recopa Sudamericana, αλλά ταυτόχρονα και μια εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων.

«Τους δίνουμε ένα θερμό καλωσόρισμα, αυτό που δεν μπορέσαμε να τους προσφέρουμε στις 28 Νοεμβρίου» ανέφερε ο δήμαρχος του Μεδεγίν, Φεδερίκο Γκουτιέρεζ.