Αθλητισμός

Φουλ επίθεση σε ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Εν μέσω συνεχούς έντασης διεξήχθη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο στόχαστρο κυρίως από τους εκπροσώπους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

​Μεγάλη ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται την επίθεση κυρίως από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τόσο για το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας, όσο και γι’ αυτό της χορηγίας του πρωταθλήματος για την οποία έχει πλειοδοτήσει εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη αλλά δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης που εκπροσωπούσε τον ΠΑΟΚ, ανέφερε –όπως έχει γίνει από νωρίς γνωστό- πως «δεν θέλουμε πρωτάθλημα στα χαρτιά και δεν θα το παραλάβουμε αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός». Ο Χρήστος Παναγόπουλος που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό στράφηκε εναντίον του: «Όλα αυτά που αναφέρετε είναι δήθεν και εκ του ασφαλούς. Τα λέτε αυτά γιατί γνωρίζετε καλά εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Λέτε τρίχες κατσαρές… Η αξιοπιστία σας άλλωστε φαίνεται και από τον τρόπο που υπαναχωρήσατε στο θέμα της χορηγίας της Λίγκας. Δεν εφαρμόζετε τη συμφωνία εδώ και έξι μήνες. Ακόμα περιμένει η λίγκα τη χορηγία σας και έχει χάσει τα λεφτά των άλλων χορηγών»!

Βρέντζος και Αγραφιώτης που εκπροσωπούσαν τον Ολυμπιακό, πρότειναν να κινηθεί δικαστικά η Λίγκα και να αξιώσει την άμεση καταβολή των 2,3 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το deal με την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη για τη φετινή σεζόν: «Καμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Ζημιώνονται τα συμφέροντα της Λίγκας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα της χορηγίας η ΑΕΚ (Καϊμακάμης) κράτησε πιο διαλλακτική στάση και συμμερίστηκε την απόφαση που τελικά πάρθηκε: Να δημιουργηθεί επιτροπή (Σπανός, Κούγιας, Μποροβήλος) που θα συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη για να αποσαφηνιστεί αν η χορηγία θα υλοποιηθεί για την φετινή σεζόν ή όχι.

Εξάλλου, όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης άρχισε να αναπτύσσει τις θέσεις του έχοντας μπροστά του τις σημειώσεις του, δέχτηκε επίθεση από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Μάνο Μαυροκουκουλάκη, που του είπε, «πες μας ότι έχεις να μας πεις και μην διαβάζεις τίτλους κάθε λίγο και λιγάκι»!

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ του απάντησε: «Εγώ σέβομαι τα χρόνια σας και δεν θα σας απαντήσω με αυτό το ύφος, αλλά μην με διακόπτετε άλλο και αφήστε να τοποθετηθώ όπως θέλω γιατί θα σταματήσω να σας σέβομαι»!

Σε ό,τι αφορά την επικύρωση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ πρότεινε να γίνει με επιφύλαξη που να λέει ότι μέχρι το τέλος των play-offs μπορούν να γίνουν δεκτές τυχόν δικαστικές αποφάσεις που αλλάζουν τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Τον «δικέφαλο του Βορρά» πάντως, δεν τον απασχολούσε μόνο το θέμα του Ολυμπιακού, αλλά και την περίπτωση να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ λόγω των επεισοδίων στο Πανθεσσαλικό! Σε αυτή την περίπτωση, ήθελε να αποφύγει το να αφαιρεθούν βαθμοί μέσα στα πλέι οφ.

Η πρότασή του δεν βρήκε υποστηρικτές, με την κάθε ΠΑΕ να έχει τους δικούς της λόγους, ενώ η ΑΕΚ που θα μπορούσε να ψηφίσει κατά της επικύρωσης, σημείωσε πως δεν θα υπήρχε νομική ορθότητα στην επιφύλαξη που ήθελε να βάλει ο «δικέφαλος του Βορρά». Εν τέλει, με μοναδικά «στηρίγματα» την Κέρκυρα, την ΑΕΛ, η πρόταση του ΠΑΟΚ δεν πέρασε και ο μοναδικός αστερίσκος που μπήκε στην μερική επικύρωση της βαθμολογίας, αφορούσε την αδειοδότηση.

Μεγάλη ένταση υπήρξε και σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, ξανά μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Αναφερόμενος στην επιδίωξη του ΠΑΟΚ να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Βρέντζος είπε κάποια στιγμή στον Μάκη Γκαγκάτση «θέλετε παρατηρητές τους Λασκαράκηδες»!

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν το άφησε να πέσει κάτω: «Εσείς τι θέλετε; Σαν αυτόν από την Κεφαλονιά στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ που τον διέγραψαν ή σαν τον άλλον με τον Πλατανιά που δεν είδε τίποτα;».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο