Ελλάδα

Ελεύθερος ο Έλληνας εργολάβος που συνελήφθη στην Αλβανία (vid)

Οι αλβανικές Αρχές ισχυρίσθηκαν ότι εντόπισαν τεχνικά μέσα που σχετίζονται με κατασκοπεία. Επρόκειτο τελικά για μηχάνημα που κατείχε λόγω της δουλειάς του.

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 52χρονος μηχανικός που εργάζεται σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, καθώς -σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών- διαπιστώθηκε ότι το «ύποπτο» μηχάνημα ήταν εργαλείο της δουλειάς του. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ανάλογη περιπέτεια είχε ζήσει στην αλβανική πρωτεύουσα και ένας ισραηλινός πολίτης. 

Το χρονικό της περιπέτειάς του

Νωρίτερα, τα αλβανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σύλληψη Έλληνα που μετέφερε “κατασκοπευτικό υλικό”. Όπως μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση, ένας 52χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο με την κατηγορία ότι μετέφερε κατασκοπευτικό υλικό στην τσάντα του. Ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλβανία ως εργολάβος οικοδομών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ήδη έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Πλάνα που παίζουν στην αλβανική τηλεόραση όσον αφορά στο “κατασκοπευτικό υλικό” είναι από πρόσφατη σύλληψη Ισραηλινού, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε για κατασκοπεία πριν μια βδομάδα.

Οι αλβανικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε τέτοιος εξοπλισμός στη χώρα.

Ο Ηρακλής Ιωάννης Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία ακόμα 10 φορές στο παρελθόν, ενώ ο Ισραηλινός που συνελήφθη για παρόμοια συσκευή αφέθηκε ελεύθερος.