Ελλάδα

Έληξε η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ Χανίων – Παραδόθηκε ο οπλισμένος δράστης (pics & vids)

Αίσιο τέλος έπειτα από οκτώ ώρες. Συνελήφθη ο 45χρονος, αλλά θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο καθώς είναι τραυματισμένος στο πόδι. Ζητούσε να μην γκρεμίσουν το περίπτερο που διατηρεί, χωρίς άδεια, στο λιμάνι.

Αίσιος τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωί στον ΟΚΑΝΑ Χανίων. Ο ταμπουρωμένος περιπτεράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει τραυματιστεί. 

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια των εργαζομένων του οργανισμού. Ένας οπλισμένος άντρας, ο Ευάγγελος- Νεκτάριος Καλύμνιος, πατέρας πέντε παιδιών, ταμπουρώθηκε από τις 08.00 το πρωί στο κτίριο, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο που διατηρεί χωρίς άδεια στο Ενετικό Λιμάνι, καθώς αποτελεί το μοναδικό έσοδο για να ζήσει την οικογένειά του.

Ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας του πρότεινε να βγάλει άδεια για να ανοίξει περίπτερο σε άλλο σημείο της πόλης, καθώς για το συγκεκριμένο δεν μπορεί να βγάλει, αφού ο ιδιοκτήτης του πέθανε. Κάτι τέτοιο ο δράστης δεν το δεχόταν και ο δήμαρχος, προκειμένου να λήξει το συμβάν, δεσμεύτηκε να λειτουργήσει το περίπτερο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα σημειώθηκε και ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στον 45χρονο άντρα και την αστυνομία, με αποτέλεσμα να έχει, όπως δηλώνει, τραυματιστεί.

Ο 45χρονος δεν κρατούσε ομήρους, ωστόσο στο κτίριο που είχε καταλάβει βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι που είχαν κλειδωθεί σε ένα γραφείο. Όπως αναφέρει το Zarpanews, ο 45χρονος, ο οποίος συμμετέχει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, συνέχιζε να μιλά με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας, ενώ ζήτησε να μιλήσει και με τον ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.