Ελλάδα

Ειδικός ψυχολόγος στα Χανιά για τον 45χρονο με το όπλο

Ενεργούμε ώστε να λήξει αυτή η υπόθεση. Είμαι σε συνεννόηση με το πατέρα του και ελπίζω να μην διακινδυνεύσει κανείς, δηλώνει ο Δήμαρχος Χανίων.

Από το πρωί ένας 45χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, έκανε έφοδο στον ΟΚΑΝΑ Χανίων και αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς. Ο άνδρας ζητά να δει τον Εισαγγελέα και να μιλήσει στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, καθώς φαίνεται ότι θέλει να ανανεώσει την άδεια του περιπτέρου του και δεν μπορεί, ενώ υπάρχει κίνδυνος να του το κλείσουν.

Σύμφωνα με τον AΝΤ1, που μίλησε με τον ένοπλο, ο δράστης δήλωσε πως έχει τραυματιστεί στα πόδια από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε: «Το θέμα το χειριζόμαστε από το πρωί και εγώ έχω εμπλακεί στην υπόθεση γιατί εμμέσως αφορά και τον δήμο. Υπάρχει ένα περίπτερο που χρησιμοποιεί ο εν λόγω κύριος και το οποίο κανονικά δεν έχει άδεια λειτουργίας. Εχει λήξει η άδεια του αναπήρου που την είχε κάποτε, έχουν περάσει και τα δέκα χρόνια που υπάρχει ένα περιθώριο και ουσιαστικά αυτός χρησιμοποιεί ένα περίπτερο που δεν έχει κανονική άδεια. Και άλλη φορά του έχουμε δώσει μια παράταση διότι όντως υπάρχει ένα πρόβλημα ανθρώπινο έχει παιδιά αυτός ο άνθρωπος να θρέψει».

«Ενεργούμε ώστε να λήξει αυτή η υπόθεση. Είμαι σε συνεννόηση με το πατέρα του και ελπίζω να μην διακινδυνεύσει κανείς», πρόσθεσε στον ANT1 ο δήμαρχος.

Αυτή την ώρα στο σημείο έχει φθάσει ειδικός ψυχολόγος διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ προκειμένου να πείσει το δράστη να παραδοθεί καθώς και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος, ενώ όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό ο δήμαρχος Χανίων σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση ανέλαβε γραπτή δέσμευση ότι, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης.