Πολιτική

Θεοδωράκης: Χάσαμε επτά πολύτιμους μήνες

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου λέγοντας ότι: " Η εξυπνάδα του κ.Τζανακόπουλου μαρτυρεί πώς βλέπουν ορισμένα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της πολιτικής τα λαϊκά προάστια".

«Όπως και το ’15, η διαπραγμάτευση κατέληξε σε μια πανωλεθρία της κυβέρνησης με μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία. […] Χάσαμε επτά πολύτιμους μήνες» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι: «Aυτή η ιστορία με τα μέτρα – αντίμετρα έχει καταντήσει να μοιάζει με τις ανεκδοτολογικές ιστορίες μαστίγιου – καρότου. Μόνο που το μαστίγιο είναι σίγουρο, ενώ το καρότο δεν είναι».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «το θέμα δεν είναι ποιους θα αποφασίσει να ελεήσει η κυβέρνηση, αλλά να βοηθήσουμε την οικονομία να καλύψει το χαμένο έδαφος της επτάμηνης καθυστέρησης, να μειώσουμε φόρους, να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, να βοηθήσουμε τις εξαγωγές, να μειώσουμε την ανεργία., να σταματήσει η φυγή εγκεφάλων».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για το Αιγάλεω λέγοντας ότι: «Η εξυπνάδα του κ.Τζανακόπουλου μαρτυρεί πώς βλέπουν ορισμένα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της πολιτικής τα λαϊκά προάστια. Αναφέρουν τη Δραπετσώνα ή το Αιγάλεω ως τόπους εξορίας. Αυτό συνέβαινε τις δεκαετίες του ‘60, του ’70, άντε και του ΄80. Από τότε και μετά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες περιοχές της Αθήνας. Τις ίδιες χαρές και τα ίδια βάσανα. Και στο Αιγάλεω και στο Χαλάνδρι».

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του Ποταμιού, ανέφερε: «Αν δεν διαλύσουμε τις κομματικές παρέες που κατατρώνε τη δημόσια διοίκηση αλλά και τα ταμεία του κράτους, τις προμήθειες και τα έργα, τότε δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα».

Eπεσήμανε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νερόβραστο Κέντρο». «Θέλουμε ένα Κέντρο που θα συγκρουστεί και με συμφέροντα και με συντεχνίες. Το «όλοι οι καλοί χωράνε» δεν ισχύει στην περίπτωση μας», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στη στήριξή του στο πρόσωπο του Μακρόν, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «πολιτική συγγένεια» μεταξύ τους.