Αθλητισμός

Τα δυο πρόσωπα του Άρη Βασιλόπουλου

Αποκαλύψεις με στοιχεία για τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας.

​Θα βάλω σε μια σειρά αδιαμφισβήτητα γεγονότα, και θα αφήσω εσάς, τους αναγνώστες μου, να βγάλετε, όπως πάντα, τα συμπεράσματά σας.

Ο Άρης Βασιλόπουλος παρουσιάζεται ως ο δήμαρχος που έχει, μεν, ορισμένες επιφυλάξεις στον τρόπο που έχει επιλεγεί να ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά από την άλλη μεριά δίνει πάντα τον πρώτο λόγο στη νομιμότητα και επίσης θέλει, όπως λέει, την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, απλώς με ορισμένες τροποποιήσεις ώστε «να ενταχθεί ομαλά στην τοπική κοινωνία».

Αυτά περίπου είπε και στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΣΗΕΑ στις 7 Μαρτίου και την οποία σχολιάσαμε εδώ. Τα ίδια με διαφορετικό τρόπο υποστήριξε και στη συνέντευξη που έδωσε στις 24 Μαρτίου στην ΕΡΤ με τον κ. Δ. Ανδριόπουλο και την οποία έχουμε σχολιάσει εδώ. Με μια φράση, η πλατφόρμα του κ. Βασιλόπουλου ήταν ότι ο δήμος έχει τις καλύτερες προθέσεις, δεν έχει τίποτα με τον Μελισσανίδη και τη «Δικέφαλος», αλλά η νομιμότητα είναι που τον εμποδίζει να συναινέσει στη γνωμοδότηση περί την υψομετρική.

Αυτά στις 24 Μαρτίου, στην ΕΡΤ. Την ίδια μέρα, κάποιοι άλλοι, ακραίοι προφανώς, που εκπροσωπούν μια «συλλογικότητα» , τη «Λαϊκή Συνέλευση», προφανώς δεν συμφωνούν με το συναινετικό προφίλ του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αν φέρουν μεταξύ άλλων και τα εξής ενδιαφέροντα (υπογραμμίσεις δικές μας): «…«Εδώ και ένα περίπου μήνα στην πόλη μας έχει εισβάλει ο οπαδικός στρατός των επιχειρηματικών συμφερόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ, συνεπικουρούμενος από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία και από κοινού κατέλαβαν το κέντρο της πόλης, βανδάλισαν το χώρο του Δημαρχείου, το χώρο της Λαϊκής μας Συνέλευσης και του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου «Στρούγκα», επιτέθηκαν και κακοποίησαν δημοτικούς συμβούλους και πολίτες και συνεχίζουν να απειλούν, να επιτίθενται και να τρομοκρατούν όποιον τολμήσει να εκφέρει διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους…. Αφορμή για όλα αυτά ήταν η άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την υψομετρική μελέτη του ιδιωτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου που προτίθεται να ανεγείρει στην πόλη η εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ».

Ουσιαστικά όμως η πρόθεση είναι, να τρομοκρατηθεί ο λαός της πόλης, οι φορείς και οι συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του γηπέδου αυτού και στην καταστροφή του Άλσους και να αποδεχθούν και να αναγνωρίσουν, όπως έχει διακηρυχθεί, ότι τα νέα «αφεντικά» της πόλης, θα είναι ο οπαδικός στρατός των επιχειρηματικών συμφερόντων και όσοι τον συνδράμουν και τον βοηθούν.

Επιδιώκουν δηλ. να καταλύσουν όχι μόνο την έννομη τάξη αλλά κυρίως τη δημοκρατία στην πόλη μας. Στο έργο τους αυτό, η αστυνομία αδιαφορεί όταν δεν τους διευκολύνει, απαγορεύοντας σε συλλογικότητες να διαδηλώσουν την αντίθεσή και την καταδίκη τους για όσα συμβαίνουν στην πόλη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κωφεύει και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο ανέχεται την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας στην πόλη μας, αλλά κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση τροπολογία, με βάση την οποία, αφαιρείται από την τοπική αυτοδιοίκηση η γνωμοδοτική και εγκριτική αρμοδιότητα επί υψομετρικών, κυκλοφοριακών και άλλων μελετών που αφορούν στην ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή τους, προκειμένου έτσι να ανοιχθεί ο δρόμος για την έκδοση της πολυπόθητης από τα ιδιωτικά συμφέροντα οικοδομικής άδειας, για την ανέγερση του γηπέδου… πέραν της κατασκευής του ιδιωτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου και των όσων εγκυμονούσε αυτό για την πόλη…

Καταγγέλαμε επίσης την Περιφέρεια Αττικής, που αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Φιλαδέλφειας για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για την αντισεισμική θωράκιση σχολείων και κτηρίων, αλλά και για τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας, είχε εγκρίνει τη χορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανέγερση «ιδιωτικού» ποδοσφαιρικού και μόνον γηπέδου, στο βωμό της ικανοποίησης επιχειρηματικών συμφερόντων… Καλούσαμε την Περιφέρεια Αττικής να μην εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (από την ανέγερση του γηπέδου) που της είχε υποβάλλει η «Δικέφαλος ΑΕ»…

Πρέπει επίσης να ματαιωθούν τα σχέδια της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας- Ν.Φιλαδέλφειας, που βρήκε την ευκαιρία να «αξιοποιήσει» χώρο 7 στρεμμάτων απέναντι από το σταθμό των ΗΣΑΠ του Περισσού, δεδομένου ότι τα σχέδια αυτά εναρμονίζονται πλήρως και λειτουργούν συμπληρωματικά με τα επιχειρηματικά σχέδια που απειλούν την πόλη μας και το Άλσος της… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ούτε ένα δέντρο να μην κοπεί και ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος να μη δοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να καταργηθεί ο Ν.4277/2014 δηλ. το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής.»

Χθες, πάλι, η «Λαϊκή Συνέλευση» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Καταγγέλλουμε τη στάση της Αστυνομίας, που για μια ακόμη φορά παρακολουθούσε τη δράση των «οπαδών»… Η ψήφιση της Κυβερνητικής τροπολογίας «φωτογραφικής» υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη και η κρατική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των σχεδίων αυτών ευνοούν τη βαρβαρότητα που απλώνεται στην πόλη. Τελικά η Ν. Φιλαδέλφεια πρέπει να γίνει μια πόλη στην υπηρεσία του Μελισσανίδη και των σχεδίων του και η πολιτική δραστηριότητα να πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο αδίστακτων φασιστοειδών; Τα σχέδια αυτά αλλά και η αδιαφορία για τις συνέπειες τους ΔΕN ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Οι ανάγκες των κατοίκων απαιτούν Δημοκρατία, ελεύθερη έκφραση, σεβασμό των δικαιωμάτων στη ζωή τους και στο περιβάλλον τους!»

Ακραίες απόψεις, καθαρά εχθρικές προς τον ΜΕλισσανίδη και τις προσπάθειες της ΑΕΚ. Ευτυχώς, θα έλεγε κανείς, που αυτές οι απόψεις έρχονται σε αντίθεση με το μετριοπαθές προφίλ Βασιλόπουλου τόσο στην συνέντευξη της ΕΣΗΕΑ, όσο και στη συνέντευξη στην ΕΡΤ. Αλλά, θα πρέπει να μα΄θουμε ποιοι είναι αυτοί που διακινούν τέτοιες διχαστικές αντιλήψεις στην πόλη.

Όλοι οι σύλλογοι που στέλνουν ανακοινώσεις, αυτές υπογράφονται από τον πρόεδρο και το γραμματέα του συλλόγου. Τις ανακοινώσεις της Λαϊκής Συνέλευσης, δεν τις υπογράφει κανείς. Μα, τι στην ευχή, φαντάσματα είναι;

Τη σήμερον ημέρα, όμως, είναι δύσκολο να κρυφτεί ο φανατισμός, η τύφλωση, η ιδεοληψία και κυρίως η φτηνή προσπάθεις αξαπάτησης των πολιτών. Στο facebook, η Λαϊκή Συνέλευση διαθέτει δική της ομάδα: Ωραία, θα δούμε ποιοι είναι οι διαχειριστές της σελίδας, ώστε να καταλάβουμε και ποιοι διακινούν αυτές τις διχαστικές και φανατικές απόψεις.

Επισκεφθήκαμε, λοιπόν, τηνο μάδα της Λαϊκής Συνέλευσης, που δεν κρύβει την εμμονική της αντιπαλότητα στην ΑΕΚ, τον Μελισσανίδη, τον Μητροπολίτη Γαβριήλ και κάθε ιδιωτικό συμφέρον και βρήκαμε ποιοι είναι οι διαχειριστές της σελίδας της (τα πρόσωπα των πολιτών που δεν είναι εκλεγμένοι ή σύζυγοι εκλεγμένων, δεν εμφανίζονται).

Για να μην νομίζουν, ότι τρώμε κουτόχορτο! 

Μπορεί αυτός ο δήμαρχος, μπορεί αυτή η διοίκηση να συζητήσει με την ΑΕΚ; Μπορεί να συζητήσει με την εκκλησία; Μπορεί να συνθέσει, να ενώσει, να διεκδικήση εστω και ένα γραμμάριο σεβασμού από πολίτες που διαφωνούν πολιτικά μαζί της; Που δεν ενστερνίζονται τις εμμονές της; 

Η πόλη χρειάζεται μια δημοτική Αρχή που να ενώσει τους πολίτες. Η σημερινή τους διχάζει, τους φανατίζει, τους διαιρεί. Γι αυτό είναι ακατάλληλη.-

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο