Κόσμος

Μυθικά λεφτά: Ο Ομπάμα θα πάρει 800.000 δολάρια για δύο ομιλίες

Πόσο θα κοστολογούσατε τρεις ώρες μπροστά από μία κάμερα μόνο για να μιλάτε; Ο πρώην πλανητάρχης έβαλε στην τσέπη του 800.000 δολάρια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Μπάρακ Ομπάμα παρέδωσε την προεδρία της Αμερικής πριν από 100 μέρες στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος έδωσε μεγάλη συνέντευξη για τις ημέρες που είναι πλανητάρχης, λέγοντας πως του λείπει η… παλιά του ζωή.

Τι κάνει όμως ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής αυτούς τους τρεις και κάτι μήνες; Βγάζει λεφτά. Πολλά λεφτά. Ο πρώην πλανητάρχης αποφάσισε να «εξαργυρώσει» την προεδρία του και τη δημοτικότητα που απέκτησε. Έδωσε δύο ομιλίες, από τις οποίες αποκόμισε το ποσό των 800.000 δολαρίων! Μόνο για να εμφανιστεί στην κάμερα και να μιλήσει…

Ο Μπαράκ Ομπάμα «έκλεισε» και δεύτερη ομιλία, μετά την πρώτη στη Wall Street. Αυτή τη φορά παραχώρησε συνέντευξη 90 λεπτών στο πλαίσιο διαφημιστικής εκστρατείας σε μεγάλο ξενοδοχείο, αυξάνοντας κατά 400.000 δολάρια το εισόδημά του. Όπως αποδικνύεται, ο πρώην πρόεδρος έχει κοστολογήσει με 400.000 δολάρια κάθε εμφάνισή του. Δύο εμφανίσεις μέχρι τώρα, στις 800.000 δολάρια ο λογαριασμός. 

Ποιο ήταν το αντικείμενο των δηλώσεών του; Ο Ομπάμα μίλησε για το πως προσαρμόστηκε στη νέα του ζωή ως ιδιώτης, μετά από οκτώ χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ. Αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει οδηγήσει αυτοκίνητο μόνος του, χρησιμοποιώντας σωφέρ.

Οι πληρωμένες εμφανίσεις του Μπαράκ Ομπάμα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ, ενώ γερουσιαστές κατέκριναν τον πρώην πρόεδρο για τις κινήσεις του.