Αθλητισμός

Τελείωσε ή όχι ο Ζλάταν; Μπορούν τα… μαγικά χέρια του δρ. Φου να τον γιατρέψουν;

"Θα το περάσω κι αυτό όπως όλα τα άλλα και θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός. Μέχρι στιγμής έπαιζα με ένα πόδι, οπότε δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα. Εγώ αποφασίζω πότε πρέπει να σταματήσω και τίποτα άλλο. Το να εγκαταλείψω δεν αποτελεί επιλογή".

​Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο σοβαρός τραυματισμός του, που θα τον κρατήσει οκτώ με εννέα μήνες μακριά από το γήπεδο, δεν θα σημαίνει το τέλος της καριέρας του.

Σημαντικός παράγοντας για την αποθεραπεία είναι η αισιοδοξία. Όχι ότι το «εγώ» του Σουηδού επιθετικού, ακόμα κι αν ήταν καταρρακωμένος, θα του επέτρεπε έστω και να αφήσει μια πιθανότατα να σταματήσει τη μπάλα μετά τον κακό που τον βρήκε.

Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αφήσει το τραυματισμένο πόδι του στα χέρια ενός «γιατρού – μάγου». Ο δρ. Φρέντι Φου είναι, στην περίπτωση του 35χρονου Ιμπραΐμοβιτς, ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για να τον δούμε να επιστρέφει στα γήπεδα.

Είναι πρόεδρος και διευθυντής της Ορθοπεδικής πτέρυγας της Πανεπιστημιακής Ιατρικής σχολής στο Πίτσμπουργκ και θεωρείται αυθεντία σε τραυματισμούς αθλητών στους συνδέσμους. Είναι ο κορυφαίος στον τομέα του. 

Ο Φου έχει αφιερώσει την καριέρα του κάνοντας μελέτες και έρευνες σε αυτό που θέλει γιατρειά ο Ιμπραΐμοβιτς. Από το 1982 μέχρι σήμερα έχει χειρουργήσει περίπου 6.000 ανθρώπους! 

Η φήμη του ξεπερνά πια τα όρια του NFL, όπου ομάδες και παίκτες τον έχουν… θεοποιήσει. 

Χάρη σε μια επαναστατική μέθοδο που εφαρμόζει, με την ονομασία «double-bundle», μπορεί να… δένει με διπλό τρόπο τους διαλυμένους συνδέσμους. 

Όταν έγινε γνωστό ότι ο Ζλάταν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να αφεθεί στα χέρια του δρ. Φου, ουδείς είχε αμφιβολία ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στα γήπεδα. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι σε ποιο επίπεδο θα παίζει…

Πηγή: sdna.gr