Στην παρούσα φάση, το τοπίο είναι ομιχλώδες σχετικά με τις διοργανώσεις που έπονται της Ευρωλίγκα. Παραμένει στην ατμόσφαιρα το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Ευρωλίγκα και FIBA και της ενοποίησης του Eurocup με το BCL αλλά για τους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Και σημειώνουν μάλιστα ότι η Ευρωλίγκα δεν έχει λόγο να θέλει την ενοποίηση από τη στιγμή που φαίνεται να εξασφαλίζει την υποστήριξη τόσο της γαλλικής όσο και της ιταλικής λίγκα. Στο γκρουπ των υποστηρικτών της ήδη βρίσκονται οι Ισπανοί, οι Ρώσοι και οι Γερμανοί. Αν καταφέρει να εξασφαλίσει και τις τούρκικες ομάδες, τότε δεν θα έχει ούτε έναν λόγο για επιδιώξει την ενοποίηση και φυσικά θα είναι σε θέση ισχύος.
Πάμε στον Άρη. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Νίκος Λάσκαρης όχι μόνο επέλεξε το BCL αλλά συνδύασε αυτήν την απόφασή του με ομιλία-καταγγελία κατά της Ευρωλίγκα κάνοντας λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής ομάδων αλλά και διάθεσης των εσόδων. Τότε, κλονίστηκαν οι σχέσεις του με τον Τζόρντι Μπερτομέου και στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε καμία επαφή για την εξομάλυνσή τους.
Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης συμμετείχε και σε project που σχετίζονται τόσο με τη διάθεση των (εν Ελλάδι) τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης όσο και με ζητήματα media. Πέρα δηλαδή από τον υποστηρικτικό ρόλο που είχε στο BCL, ανέπτυξε εμπορική συνεργασία με τη FIBA.
Περίμενε όμως από τη FIBA να είναι πιο απόλυτη, πιο σκληρή απέναντι σ’ αυτούς που δεν συμβιβάστηκαν με τις επιταγές της. Προς απογοήτευσή του διαπίστωσε μια ελαστική στάση. Γενικότερα, αντιλήφθηκε αρκετά κακώς κείμενα στη διοργάνωση, αλλά αυτά δεν μείωσαν το επίπεδο υποστήριξής του προς αυτή.
Γι’ αυτόν τον λόγο σκοπεύει να διατηρήσει τον Άρη στη διοργάνωση της FIBA. Περιμένει όμως να ενημερωθεί επίσημα για το bracket του νέου BCL καθώς είναι γνωστό ότι θα μειωθούν οι ομάδες, πράγμα που – σε συνδυασμό με εμπορικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί – μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων για τις συμμετέχουσες ομάδες.
Πηγή: gazzetta.gr