Κόσμος

Ερντογάν: «Ευχαριστώ έναν έναν τους ψηφοφόρους μας»

Το διάγγελμα του Τούρκου προέδρου μετά το δημοψήφισμα.

Για ιστορική απόφαση και ξεκάθαρη νίκη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σε διάγγελμά του ανέφερε: «θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν τους ψηφοφόρους μας» και τόνισε ότι ελπίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ωφελήσουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του “ναι” ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, ήτοι 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του “όχι”.

Ο Ερντογάν σημείωσε μάλιστα ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην επαναφορά της θανατικής ποινής, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να οργανώσει ένα νέο δημοψήφισμα, αφού χαιρέτισε τη νίκη του “ναι” στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην χώρα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του.Απαντώντας στο πλήθος των υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε ότι «αμέσως θα συζητήσει το θέμα με (τον πρωθυπουργό Μπιναλί) Γιλντιρίμ».

«Εάν η αντιπολίτευση στηρίξει την επαναφορά της θανατικής ποινής εγώ τότε θα εγκρίνω αυτό το μέτρο. Εάν δεν το κάνει τότε θα οργανώσουμε ένα νέο δημοψήφισμα» ανέφερε.