Υγεία

Μηλόξυδο: Τα τρία σημαντικά οφέλη του στην υγεία

Σπιτικό… γιατροσόφι.

Εδώ και χρόνια το μηλόξυδο χρησιμοποιείται ως γιατροσόφι, εκτός φυσικά και από την εξαιρετική γεύση που δίνει στις σαλάτες.

Θεωρείται ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση διαφόρων ενοχλήσεων, από τα συμπτώματα της γρίπης έως τις μυρμηγκιές.

Τρία σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι τα εξής:

1. Βοηθά στην πέψη

Συνοδεύοντας ένα γεύμα πλούσιο σε άμυλο με μηλόξυδο, το άμυλο που δεν θα διασπαστεί κατά τη διαδικασία της πέψης θα αποτελέσει τροφή για τα «καλά» βακτήρια του εντέρου. Ορισμένα είδη μηλόξυδου, κυρίως όσα είναι πιο «θολά» και δεν έχουν υποστεί φιλτράρισμα, περιέχουν σημαντική ποσότητα προβιοτικών, μια ομάδα ωφέλιμων βακτηρίων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού.

2. Μειώνει τα επίπεδα του διαβήτη

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης του διαβήτη και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το μηλόξυδο έχει αντι-γλυκαιμική δράση, καθώς μπλοκάρει μερικώς τη διάσπαση του αμύλου, άρα και την απελευθέρωση σακχάρων στο αίμα. Πάντα βέβαια πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

3. Κατάλληλο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων

Κάντε ένα μείγμα δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα μικρό ποτήρι νερό και ανακατέψτε. Θα ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσουν τις φουσκάλες που προκαλείται από τα εγκαύματα.