Αθλητισμός

Η σχέση της Πάρις Χίλτον με τους “κοριούς” σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό!

Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από τους «κοριούς» στα τηλεφωνικά κέντρα των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

​Ένα κόλπο που έχει κάνει η Πάρις Χίλτον, αμερικανοί φαρσέρ που φαίνονταν να τηλεφωνούν από τον Λευκό Οίκο ή για να καλούν τις ειδικές μονάδες του FBI αλλά και άτομα που ήθελαν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στον Καναδά το 2011 φαίνεται να κρύβεται πίσω από το «σκάνδαλο συνακροάσεων» στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, αλλά και στη Νεα Δημοκρατία, όπως και στα γραφεία των ΠΑΕ Παναθηναικός κι Ολυμπιακός. 

Αστυνομικοί αλλά και τεχνικοί που έχουν ασχοληθεί με την πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση μιλούν για μία ιστορία πιθανής φάρσας κι όχι …υποκλοπών. Ότι είναι θέμα ενός κακόβουλου, πονηρού «αστείου» κι όχι κοριών . Καθ ότι ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να πιστέψει ότι υπήρχε υποκλοπέας που ενδιαφερόταν ταυτόχρονα για τα τηλέφωνα πολιτικών κομμάτων αλλά και…ποδοσφαιρικών ομάδων. Κι ότι δύσκολα θα βρεθεί η ακρη του νήματος. Και χωρίς βεβαίως ν αποκλείονται εκπλήξεις κι ανατροπές…

Το ΚΚΕ είχε προχωρήσει λοιπόν στα τέλη Νοεμβρίου 2016 σε καταγγελία ότι ακούει ταυτόχρονα κι άλλα τηλεφωνικά κέντρα. Ετσι είχε ακολουθήσει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Η ΑΔΑΕ ανέφερε στο πόρισμα της μετα από 40 ημέρες ότι «δεν διαπίστωσε κάποιο γεγονός που να συνιστά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ στα γραφεία του Περισσού».

Ακόμη συμπλήρωσε ότι «τις επίμαχες ημέρες που αναφέρθηκαν συνακροάσεις υπήρξαν περίπου 50 κλήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ στον Περισσό αλλά και στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από “απόκρυψη”. Όταν επιχειρήθηκε να γίνει περαιτέρω έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι οι κλήσεις αυτές έγιναν από 12 διαφορετικές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Εσθονία, Βελγιο, Σουηδία , Ρουμανία, Ουγγαρία, Μάλτα και άλλες)».

Ωστόσο στο πόρισμα της ΑΔΑΕ επισημαινόταν ότι «οι τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες με διαφορετικό διεθνώς πρόθεμα υποδηλώνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παραποίησης προέλευσης των τηλεφωνημάτων, τυχαίοι ή ηθελημένα τροποποιημένοι αριθμοί». Πρόκειται όπως λένε οι τεχνικοί του γνωστού από το 2004 «κόλπου» με το παράνομο σύστημα “caller id spoofing” (πλαστογράφηση “ταυτότητας” καλούντος) και το οποίο έχει επεκταθεί με τις ιντερνετικές κλήσεις.

Το άτομο φέρεται να πραγματοποεί με το ίδιο σύστημα κλήσεις από άλλες συσκευές και σε άλλα τηλεφωνικά κέντρα. Κι η ακρόαση πιθανον προκύπτει γιατί τοποθετεί τις συσκευές κοντά την μία στην άλλη και ακούγονται οι απόκρισει ς των υπαλλήλων στα τηλεφωνικά κέντρα ή κάνει άλλου είδους συνδέσεις… 

Ωστόσο τώρα το ΚΚΕ έκανε νέα καταγγελία για ίδιου τύπου συνακροάσεις κι η ΑΔΑΕ πραγματοποιεί πάλι έρευνα από την αρχή. Με το πιθανότερο όμως να προκειμένου να πρόκειται για έργο του ίδιου φαρσέρ.

Η πρώτη υπηρεσία πλαστογράφησς ταυτότητας καλούντος είχε εμφανισθεί από το site “Star38.com” τοn Σεπτέμβριο του 2004. Τον Αύγουστο του 2006, η Παρίς Χίλτον είχε κατηγορηθεί για τη χρήση αναγνώρισης κλήσης πλαστογράφηση να σπάσει σε ένα σύστημα φωνητικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί «αναγνώριση κλήσης» για έλεγχο ταυτότητας Τον Δεκέμβριο του 2007, ένας χάκερ χρησιμοποίησε μία ιδια υπηρεσία αλλά τελικά συνελήφθη για την αποστολή μιας ομάδας SWAT σε ένα σπίτι ενός ανυποψίαστου θύματος.

Τον Φεβρουάριο του 2008, ένας άνδρας συνελήφθη στην Πενσυλβάνια για την πραγματοποίηση απειλητικών τηλεφωνημάτων σε γυναίκες που έντρομες έβλεπαν να τους καλούν από το εσωτερικό του σπιτιού τους! Στις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά το 2011 υπήρξε το σκάνδαλο “Robocall” όταν παραπλανούσαν –με κλήσεις που εμφανίζονταν ότι γίνονταν από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες – ψηφοφόρους για αλλαγή των εκλογικών κέντρων. Πάντως τέτοιου είδους κρούσματα έχουν υπάρξει σε πολλές χώρες του κόσμου από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία έως την Ινδία κι έχουν υπάρξει σχετικές απαγορεύσεις και νομοθετικά μέτρα.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο