Κόσμος

Σουηδία: Συνέλαβαν τον οδηγό τρομοκράτη (pics)

Πρόκειται για τον 39χρονο Ουζμπέκο, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται από χθες. Υποστηρικτής του ISIS, έκανε αναρτήσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στο Facebook. Η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό.

«O άνθρωπος που τέθηκε υπό κράτηση μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στη Στοκχόλμη σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους είναι ο οδηγός του οχήματος» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

«Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι ο ο δράστης της επίθεσης» είπε ο Λαρς Mπίστρομ. 

Σύμφωνα με διάφορα σουηδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι Ουζμπέκος, 39 ετών, υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. 

O συγκεκριμένος, εμφανίζεται να έχει κάνεις αναρτήσεις στο facebook που περιέχουν προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φίλοι του, πάντως, τόνισαν στον Τύπο της Σουηδίας πως ο 39χρονος δεν ενδιαφερόταν για πολιτική και θρησκεία και τον ενδιέφερε πως θα αποκτήσει λεφτά για την οικογένειά του.

Η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό

Η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης, μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση επικαλούμενη πολλές αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.

Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.